pühapäev, 3. märts 2013

Shokolaadi tiramisu Jamie Oliveri moodi

Üks mõnus tiramisuline, veidi erinev tavapärasest, aga maitse ja tekstuur just suurepärane. Hea vaheldus klassikalisele. Lihtne teha pealekauba.
Minu versiooni ja Jamie oma eristab vaid see, et jätsin alkoholi välja, kuna kodustest varudest ei leidnud millega otseselt asendada ja teiseks, et ka järelkasvuootajad(mitte mina:)) saaksid kenasti kooki nautida.

Vaja biskviidiks:
110g suhkrut
4 muna
50g võid (soolata)
85g jahu
30g kakaopulbrit

Katteks:
100g valget shokolaadi
2spl piima
250g mascarponet
30g suhkrut
1 munakollane

50ml kanget kohvi
kakaopulbrit pealepuistamiseks
tumedat shokolaadi kaunistamiseks

Esmalt valmista biskviit.  Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata või. Sega või ettevaatlikult munasegu hulka. Lisa seejärel jahu ja kakao ning sega vaiksete liigutustega ühtlaseks massiks.Võita või kata küpsetuspaberiga u 25cmx40cm vorm. Kalla sinna biskviidisegu, see peaks jääma umbes 1cm paksune. Küpseta 180kraadi juures 10 minutit. Testi küpsust vajadusel tikuga. Jahuta täielikult.

Samal ajal kui põhi jahtub, valmista kate. Tükelda valge shokolaad, sulata vesivannil koos piimaga niikaua kui mass on ühtlane. Teises kausis sega omavahel mascarpone suhkru ja munakollasega. Ühenda kaks segu omavahel.

Kui biskviit on jahtunud tõsta see alusele, niisuta kohviga. Lase mõni minut seista peale seda. Kui kohvi on imbunud siis kanna ühtlaselt peale kate. Raputa peale kaunistuseks kakaod ja riivitud shokolaadi. Hoia külmikus kuni serveerimiseni.

allikas: Jamie Oliver





Kommentaare ei ole: