esmaspäev, 11. märts 2013

Mustika-shokolaadimuffinid

Vahepeal on leinud tee minu kööki 2 uut kokaraamatut ja jõudumööda püüan neid ka läbi töödata. Üks on selline armas, võib vist tõesti öelda, ülilihtsate retseptidega "Nadja väike koogiabi", kus on nii magusaid kui ka mõned soolased kiired ampsud. Ka alljärgnev muffiniretsept pärineb just sellest uuest raamatust. Tõesti lihtne ja kiirelt valmiv.

6tk:
80g suhkrut
2 muna
2spl õli
100g keefiri
125g jahu
1tl küpsetuspulbrit
2spl kakaod
100g külmutatud mustikaid


Sega suhkur ja munad, lisa õli ja keefir. Sega omavahel kuivained ning lisa suhkru-munasegule. Seejärel lisa mustikad. Mina lisasin neid ikka mõnuga, ilma kaalumata, nii et ikka oleks. Ilmselt seetõttu sain ka koguseks 8tk, mitte 6, nagu retseptis öeldud.
Kui tainas valmis, vooderda muffinivorm paberist korvikestega ja täida tainaga. Küpseta 175  kraadises ahjus umbes 20 minutit, kontrolli küpsust tikuga.

Originaalretseptis olid muffinid veel kaunistatud sulatatud valge shokolaadi ning värskete mustikatega. Kui soovid seda järgida, siis sulata shokolaad ja nirista valmis muffinitele ning kaunista pealt värskete marjadega.

Hääd nosimist!

allikas: Nadja väike koogiabi

Kommentaare ei ole: