laupäev, 21. juuli 2012

Valge shokolaadi ja kirsi blondie

Mõnus lihtne suvine magusaamps.

200g valget shokolaadi
60g võid
1dl suhkrut
60ml rõõska koort
3 muna
0,3dl jahu
200-250g kivideta kirsse

Pane shokolaad, või, suhkur ja koor väiksemasse kastrulisse ning kuumuta pidevalt segades madalal kuumusel, kuni segu on ühtlaseks sulanud. Vahusta jahu ja munad kausis ühtlaseks ning seejärel sega vahustades sinna hulka shokolaadisegu, kuni tainas on ühtlane. Vala tainas kas küpsetuspaberiga kaetud 25-26cm lahtikäivasse vormi või või-riivsaiaga üle tehtud 20x30cm pirukavormi ning kata kirssidega. Küpseta 150kraadi juures 45-60 minutit, kuni kook on läbi küpsenud ja tikk jääb koogi sisse torgates puhtaks, Lase jahtuda ja hoia kuni serveerimiseni külmas. Kook ongi parim külmana.


allikas: Toit&Trend juuli-august 2012

Kommentaare ei ole: