kolmapäev, 24. oktoober 2018

Suverullid krevettidega

Teise eelroana sai meie vahval töökaaslaste kokkamisõhtul valmistatud suverulle. Püüdsin siis googeldada et selgust majja saada, mis vahe siis on ikkagi kevad- ja suverullil, kuna ma ise olin mingi aeg kuidagi meelde kuskilt jätnud, et kui frtititakse, siis kevad ja kui värske siis suve. Ja igatahes leheküljed mis mina leidsin, seda teadmist ka kinnitasid, kuid kui mõlemad eraldi google'sse panna, siis tuleb mõlemil juhul mõlemate pilte. Aga olgu see teadmine kuidas on, igatahes on rullide kokkukeeramine üks mõnus seltskondlik tegevus ja miks mitte hoopis paluda igalühel endal omale meelepärane ise kokku rullida. Kausid lauale ritta ja rullima.


Vaja(3-le):
10 riisipaberit
1 porgand
pool kurki
peotäis kuumas vees pehmenenud klaasnuudleid (või vermicelli riisnuudleid)
3-4 frillice salati lehte
u 100g keedetud ja puhastatud krevette
soovi korral - peotäis lutserniidusid, rohelist sibulat, münti, koriandrilehti

Kaste:
2 küüslauguküünt
2 tšillikauna
4spl kalakastet
2spl sojakastet
4spl suhkrut
4spl laimimahla
värsket koriandrit

Lõika porgand ja kurk peenikesteks tikkudeks, lõika pehmenenud klaasnuudlid kääridega veidi lühemaks. Vala kaussi või sügavamale taldrikule/vaagnale sooja vett, valmista rullid ükshaaval. Leota riisipaberit soojas vees minutijagu, kuni see pehmeneb. Tõsta siis võimalikult sirgelt enda ette lõikelauale. Pane riisipaberi alumisele kolmandikule paar krevetti, neile riba salatit, mõned kurgi- ja porganditikud, näpuotsaga idusid, ürte ja nuudleid. Rulli kokku nii, et tõstad alustuseks alumise serva täidise peale ja vajutad tihedalt kokku. Siis tõsta peale küljed ja rulli tugevalt kokku. Soovi korral võid rulli serveerimisel pooleks lõigata.

Kastme tegemiseks haki küüslauk ja tšilli peeneks. Sega omavahel kala- ja sojakaste, suhkur ja laimimahl. Sega kuni suhkur on sulanud. Lisa hakitud tšilli ja küüslauk. Maitse ja säti vajadusel magusa, hapu ja terava tasakaalu, et kaste oleks just sinu maitsele paras. Lisa hakitud koriandrilehed ja vala kaste kausikestesse, kuhu sööjad saavad oma rulli enne suhu pistmist sisse kasta.

allikas: Mari-Liis Ilover, Epp Mihkels "Mereannid krevetist kalmaarini"

Kommentaare ei ole: