pühapäev, 21. oktoober 2018

Kartuli-juusturöst graavilõhega

Päris  kena aeg on taas mööda läinud sellest, kui viimati midagi postitasin. Ega kodus polegi midagi väga erilist meisterdanud, kuid oktoobri alguses sai tehtud töökaaslastega vol2 ühiskokkamise näol. Eelmisest korrast oli möödas juba pea 2 aastat ja otsustasime et kääriks taas käised üles ja valmistaks üheskoos mõned hõrgutavad road, mida siis reede õhtul koos nautida. Menüü kokkupaneku au anti taas mulle, natuke lappamist mõtetes, arvutis ja raamatutes, kui jõudsin menüüni, kus nii eelroogades kui ka pearoas olid staaridena mereannid - graavilõhe, krevetid ja karbid. Magustoiduks sai valitud creme brülee. Aga hakkan aga otsas peale, siit tulebki meie õhtu üks eelroogasid. Suhteliselt lihtne valmistada, kui kodus olemas köögikombain riivimiseks ning maitsev elamus ongi käeulatuses.


Vaja(6-le):
400g kartuleid koorituna ja riivituna
50g toorjuustu
1 suurem muna
1spl jahu
50g juustu riivituna
1 väiksem sibul hakituna
soola, pipart
võid vormide määrimiseks
200g graavilõhet
värsket tilli

Kuivata riivitud kartul majapidamispaberil, et üleliigne niiskus eralduks. Sega kausis toasoe toorjuust ühtlaseks kreemiks, sega juurde muna ja jahu. Lisa massile riivitud kartul, juust ja sibul, maitsesta soola-pipraga. Määri muffinivormid ohtra võiga ning suru kartulimass iga vormi põhjale umbes 1cm paksuselt. Aseta ahju 200kraadi juurde umbes 15-20 minutiks, kuni kartul on läbi küpsenud. Tõsta ahjust, jahuta veidi ja lükka siis kartuliröst vormist välja. Aseta igale röstile graavilõhe, jahvata peale musta pipart ja kaunistuseks värsket tilli. Naudi.

allikas: Tuuli Mathisen "Suupisted"

Kommentaare ei ole: