pühapäev, 30. september 2018

Hakklihapallidega pajaroog

Mida rohkem sajab vihma ja  uluvad tuuled siis on paras aeg erinevad paja- ja ahjuroad plaani võtta. Samuti on valminud aiasaadusi enam kui küll, mida ohtralt kasutada. Siit tulebki üks selline parajalt kiire pajaroog. Kui plaanid ka hakkliha, millest pallid valmivad, ise valmistada, oled eriti tubli. Mina hakkliha küll soetasin poest, aga pallid veeretasime ise.. Originaalretseptis oli kasutatud lambahakkliha, siis ise kasutasin 1 paki puhast veiseliha ja teise paki veise ja sea seguhakkliha. Suts soola-pipart, segu mõnusalt läbi masseerida ja pallid veeretada. Mõnusalt meditatiivne tegevus.


Vaja(3-4'le):
700g suuremaid kooritud kartuleid
õli
1 suurem sibul, viilutatud
4 porgandit, väiksemate kuubikutena
12 hakklihast vormitud palli
450ml puljongit (sobib nii aedvilja, liha kui ka kana oma)
2 loorberilehte
tüümiani

soovi korral võid asendada kolmandiku kartulist kas naeri, kaalika või juurselleri viiludega


Keeda esmalt kartulid peaaegu pehmeks, kurna ning jäta ootele. Pane pannile õli, lisa hakitud sibul ning lase 10 minutit pehmeneda. Seejärel lisa porgandikuubikud, kuumuta omakorda 5 minutit. Vala sibula-porgandisegu ahjuvormi põhja. Nüüd prae pannil õlis kähku läbi lihapallid, kuni need on mõnusalt pruuni jume saavutanud. Aseta pallid vormis olevale sibula-porgandisegule, vala kõik üle puljongiga. Torka hulka paar loorberilehte ning sopsuta veidi tüümiani. Kata lõpuks roog viilutatud kartulitega, pintselda vähese õliga ja keeruta paar ringitäit pipart ning aseta 200kraadisesse ahju 20-25 minutiks. Viimase lõpu võid lasta ka grilli all, et kartul kenasti jume külge saaks. Naudi!

allikas: OmaMaitse september 2018

Kommentaare ei ole: