neljapäev, 13. september 2018

Kanahautis kõrvitsa ja seentega

Kuigi suvi pole oma otsi veel lahti sõlminud ja kostitab meid siiani vahelduva eduga mõnusate soojade ilmadega, on siiski hautised teed minuni juba leidnud. On selleks siis jahedad ööd või lihtsalt mitmekülgne sügisandide kättesaadavus, et olen juba üht-teist potti pistnud ja mõnusalt podiseda lasknud. Ja oh seda sooja, mis keha toidab. Järgmine retsept jäi silma viimases ilmunud Oma Maitses ja kuna oli just plaan suurem poeskäik ette võtta ja ideed õhtusöögiks vaja, siis oligi asi otsustatud.


Vaja (4-le):
400g kana kintsuliha
tüümiani
450g kooritud kõrvitsat
300g seeni
1 väike sibul
3spl jahu
40g võid
1spl õli
125g 35% rõõska koort
600ml köögiviljapuljongit
soovi korral hakitud peterselli

Lõika kintsulihatükid neljaks, piserda veidikese õliga, maitsesta soola-pipraga ning kata õhukese jahukihiga. Lõika kõrvits kuubikuteks, viiluta seened ja haki sibul. Kuumuta pannil tükk võid ja prae selles kanaliha mõlemalt poolt kuldpruuniks, tõsta seejärel kõrvale. Lisa nüüd pannile tiba õli ning prae seened ja sibul, tõsta samuti seejärel kõrvale. Seejärel lisa pannile tükike võid ning kõrvitsatükid ja prae 1-2 minutit, lisa kana, seened, sibul ja vala peale puljong. Hauta kuni kõrvits on pehme. Viimasena lisa koor, sega läbi ja serveeri endale meelepärasega - meil oli selleks kartulipuder ja riivitud porgand.

allikas: OmaMaitse september 2018

Kommentaare ei ole: