laupäev, 22. september 2018

Kana-seenepirukas

Peab mainima, et olen sel aastal vist ca 4 korda metsas seenel käinud ja kordagi pole tühjade kätega väljunud. Kõik muud seened va kuke omad, oleme saatnud marineerimisele ning viimaseid kasutame igapäevases toidutegemises. On tehtud pastat, juustupirukat ja nüüd siis kord lahtise plaadipiruka käes, kus lisaks kukeseentele on "paadis" ka kana, sibul ning hapukoor. Natuke hakkimist, praadimist ja ahjus küpsemise ootamist ja valmis see maitsev pirukas saabki.



Vaja:
500g pärmi-lehttainast (võimalusel valmis rullitud)
200g broilerifileed
pool sibulat, hakituna
200g kukeseeni või shampinjone, tükeldatud
100g riivitud juustu
1 muna
200g hapukoort
sool, pipar


Tükelda kanaliha ning prae pannil, maitsesta soola-pipraga. Tõsta eemale ning prae pannil õlis sibulat umbes minutijahu, lisa seened ning prae koos sibulaga klaasjaks. Seejärel pane pannile tagasi ka kanatükid. Vajadusel maitsesta.
Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (kui vaja rulli õhemaks, et kataks kogu plaadi), tee noaga 2cm kauguselt äärtest sisselõige (ära tainast täielikult läbi lõika). Laota tainale (2cm ääred jäta vabaks) pannil olev segu ning raputa peale riivjuust. Klopi muna koos hapukoorega lahti ja vala kõige viimasena pirukale. Küpseta 200kraadises ahjus, kuni pirukas on pealt kuldne. Lase veidi jahtuda ja naudi! Väga hea ka külmana järgmisel päeval.

allikas: Coop

Kommentaare ei ole: