neljapäev, 20. september 2018

Õunapirukas hapukoorega

Sügisande on jätkuvalt rohkem kui küll - õunad, pirnid, ploomid, jne. Kui niisama ampsamisest juba küllastumus, siis on just paras aeg teha kooki, õunakooki. Kui teed kooki magusamatest andidest, siis lisa täidise hulka poole sidruni mahl ja kui rosinad meelepärased, siis võid neidki sinna peotäie peita.


Vaja:
200g võid
80g suhkrut
100g hapukoort
350g jahu
0,5tl soola
1tl küpsetuspulbrit

4-5 hapukat õuna (ca 600g)
100g suhkrut
1tl kaneeli
1spl kartulijahu
3spl hapukoort


Sega taina jaoks pehme või, sool ning suhkur, lisa hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Valmima peaks kergesti käsitletav muretainas, mis pane mõneks ajaks külmkappi tahenema. Seniks lõika õunad väiksemateks tükkideks, sega kokku kaneeli, suhkru, hapukoore ja kartulitärklisega. Suru 2/3 tainast 24cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele, kalla põhjale õunad. Ülejäänud tainast rulli ketas, mis on vormist veidi suurem ning aseta õunte peale. Suru kenasti peale. Küpseta esmalt 225kraadises ahjus 15 minutit ning seejärel 180kraadises ahjus 40 minutit. Serveeri vaniljejäätise või -kastmega.

allikas: OmaMaitse september 2018

Kommentaare ei ole: