esmaspäev, 3. september 2018

Stroganov suitsutatud vorstiga

Kui klassikaliselt oleme harjunud stroganovi tegema lihast, kas siis sea või looma omast, siis see huvitav kooslus jäi mulle silma Rachel Khoo uuest "The Little Swedish Kitchen" kokaraamatust, kus siis nagu nimigi ütleb on tegemist Rootsi köögi tutvustamisega ja midagi igaks aastaajaks. Valmistamisviis äärmiselt lihtne, nagu ikka, tuleb leida lihtsalt see falukorv ehk siis suitsutatud keeduvorst meie poelettidelt ülesse. Natuke meenutab meie kõige tavalisemat vorstikastet, kuigi jah jahu seal grammigi pole, kuid maitsev sellegipoolest  ning hea vaheldus meie klassikale. Ma isegi ei oska põhjendada, aga kuidagi hoian (loe: ei tee) klassikalisi hakkliha ega vorstikastet enda köögis. Pole kunagi teinud ja no pole olnud ka tunnet et teeks. Kuigi kodust väljapool ikka tarbin.


Vaja (4-le):
tükk võid praadimiseks
1 suurem sibul, hakitud
350g suitsutatud vorsti, kuubikuteks lõigatud
1spl tomatipüreed
1spl Dijoni sinepit
1tl paprikapulbrit
130ml kohvikoort
sool, pipar

400g tagliatellesid või pappardellesid
2spl kappareid
peotäis hakitud murulauku

Pane võitükk, sibul ja vorst pannile, pruunista, aeg-ajalt segades kuniks pannil olev on saavutatud kuldse jume. Lisa samal ajal segades tomatipüree, sinep, paprikapulber ning koor. Lase 5 minutit haududa, maitsesta (palun arvesta et ka hiljem lisatavad kapparid on soolased).
Keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhisele, kurnates hoia alles kruusitäis keeduvett. Lisa alleshoitud vesi pannile, sega läbi, lisa hakitud kapparid ning võta pann tulelt. Lisa seejärel pasta, sega kastmega läbi ning naudi!

Smaklig måltid!

allikas: Rachel Khoo "The Little Swedish Kitchen"

Kommentaare ei ole: