Värsked köögiviljad ning mahlakas hakkliha saavad kokku, toit mis valmib peaagu et ise ahjus haudepotis. Lihtsalt tükelda erinevad juurikad, pruunista liha, potti üksteise embusesse ning lase mahladel teha kogu töö. Eriti tragi saab olla ka hakkliha ise valmistades.
Vaja(4-6le):
500g lamba- või veisehakkliha
peotäis värskeid rosmariinioksi
1 noor kaalikas
200g porgandeid (värske puhul ära koori)
700g kartulit (värske puhul ära koori)
350g noort peakapsast
250g porrut
2tl kuivatatud rosmariini
30g võid
õli
sool, pipar
Pese kartul ja porgand hoolikalt(kui sa ei kasuta värsket, siis koori ka) ning tee suur tükeldus. Koori kaalikas ning lõika umbes 2cm kuubikuteks. Kapsas lõika suurteks tükkideks ja porru 3cm juppideks. Pane ahjupotti või ning 3spl õli ning aseta 180kraadisesse ahju sulama. Kui või on sulanud, kalla potti kõik köögiviljad, raputa üle kuivatatud rosmariini, veidikese soola ja musta pipraga. Sega läbi, kata kaanega ja pane pooleks tunniks ahju hauduma. Samal ajal kuumuta pannil 2spl õli, lisa värsked rosmariinioksad ja hakkliha suuremate tükkidena, pruunista. Kui vajalik, tee seda mitmes jaos. Kalla nüüd kõik seegi ahjupotti köögiviljadele seltsi, sega kergelt läbi ja hauta edasi kaane all 45-60 minutit, kuni kõik on küps. Kui meeldib krõmps, siis lühenda hautamisaega.
Lase hea maitsta.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar