reede, 25. veebruar 2011

Creme brülee

Nagu üleeelmises postituses mainitud: gaasipõleti sai soetatud ja pikal nädalavahtusel väljahõigatud proovimine samuti. Seega, ega pikka pidu polnud, saigi täna asi ette võetud. Enda jaoks kuidagi kõige mugavama retsepti leidsin Angeelika Kang "Maailma parimad magustoidud" raamatust.



6-le

6dl vahukoort
1 vaniljekaun
0,5dl suhkrut
8 munakollast

Peale: suhkrut (raamatus küll kirjas tuhksuhkur, kuid panin täiesti tavalist ning õnnestus samahästi)
Serveerimiseks: mustikad (sobivad tegelikult mistahes marjad)

Kuumuta koor ja vaniljekaun kastrulis keemiseni. Sega teises kausis munakollased ja suhkur. Tõsta koor tulelt ja eemalda kaun. Lõika pikuti pooleks ja eemalda seemned ning sega koore hulka. Vispelda koor munasegu hulka. Vala segu tagasi kastrulisse, aseta kuumaveevanni kohale ja kuumuta pidevalt segades umbes 15 minutit, kuni see veidi pakseneb. Konsistents peaks olema umbes sama nagu vahustamata külmal vahukoorel.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Vala kreem ahjupannile asetatud vormidesse(mina kasutasin väikest sõela vahel, nii igaks juhuks), nii et need oleksid 2/3 ulatuses täidetud. Vala ka pannile sooja vett nii, et vormid oleksid 2/3 ulatuses vees. Küpseta 15 minutit (minul olid ahjus kuskil 20 min, enne seda tundusid ikka liiga vedelad). Võta välja, jahuta ja hoia kuni serveerimiseni külmkapis. Pane vormidele peale kiht suhkurt ning karamellista leeklambiga või 250-kraadises ahjus grillelemendi all.
Serveeri kohe näiteks marjadega.

Kuna olin algusest peale õhevil, kuidas küll kõik õnnestub ja kas ikka süüa ka kõlbab, siis niipalju kui kommentaare saanud olen - läks kõik väga hästi. Sisu oli mõnus kreemjas, karamellikiht parajalt paks ning mustikad tegid kogu koosluse nauditavaks. Ja need imepisikesed mustad seemned mis vormi põhjas vastu vaatasid, tõid meelde nii mõnegi korra kui olen seda magustoitu tellinud kuskil restoranis, kuid nüüd sain sellega päris ise hakkama.



Kommentaare ei ole: