reede, 18. veebruar 2011

Marokopärane kikerherne-tomatisupp

Kui ma toidublogijate kohviku tutvustavaid videosid läbi vaatasin, siis jäi silma ainsa meessoost osalise Marokopärane supp, mis kohe end ahvatles proovima. Retsept siis päris Profa köögipool blogist.



Vaja läheb;
3 sl oliiviõli
2 hakitud sibulat
hakitud varssellerit (u 100 g)
soola
musta pipart
1.5 tl jahvatatud vürtsköömenit
400 g konserveeritud purustatud tomatit
3 tl fariinsuhkrut
400 g purk konserveeritud kikerherneid
6 dl köögivilja- või kana- puljongit
0.5 laimi mahl
2 sl hakitud värsket koriandrit
peekonit (ca 200g)

Kuumuta potis oliiviõli. Lisa hakitud sibul, sellerivarred ja veidi soola-pipart. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni sibul ja seller on pehmed. Lisa jahvatatud vürtsköömen ja kuumuta veel minut. Kuna mul ei õnnestunud vürtsköömenit poest leida, siis improviseerisin purustades ise vürtsi ja kööment ning lisasin seda supile. Vat nüüd ei teagi, kas tegi oma töö või mitte. Lisa tomatikonserv, suhkur, nõrutatud kikerherned ja kuum puljong. Keeda tasasel tulel 5 minutit. Lisa laimimahl, hakitud koriander ja krõbedaks praetud peekoniribad.

Tulemus oli täitsa huvitav ja supp maitses hea isegi järgmisel päeval.

Kommentaare ei ole: