laupäev, 19. veebruar 2011

Shokolaadi-kohupiimakook

Peale küülikut tuli ju midagi magusat ka teha, et nädalavahetuse kokkamine oleks täiuslik. Valisin seekord "Tõeliselt nutika perenaise kokaraamatust" juba ennegi silma jäänud ja proovimist oodanud magusaampsu. Tõeliselt lihtne teha ja maitse oli mõnus ning ei tundunud eriti rammus, mis mind aeg-ajalt segama hakkab mõningate shokolaadikookide juures.



400g kohupiima
1 purk kakaomaitselist kondenspiima
50g tumedat shokolaadi
1 sl suhkrut
4 munakollast
4 munavalget
1dl jahu
tükike võid ja mannat vormi määrimiseks
kaunistamiseks kakaod või tuhksuhkrut

Sega kohupiim ja kondenspiim ühtalseks massiks. Lisa suhkur ja munakollased ning sega kenasti läbi. Sõelu hulka jahu ja lisa peenemaks hakitud shokolaad. Vahusta munavalged teravaks vahuks ja sega ettevaatlikut muu maasi hulka. Määri vorm võiga ning puista üle mannaga. Vala tainas vormi ja silu ühtlaseks. Küpseta 200 kraadises ahjus 40 minutit. Siis alanda temperatuuri 160 kraadini ja küpseta veel kuni 20 minutit. Jahuta ja enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut või kakaod.

Kommentaare ei ole: