reede, 4. veebruar 2011

Õnne sünnipäevaks sain palju


Tõesti palju õnne sain, koos kõikide kallistuste, lillede ning kinkidega.
Hea on teada, et on palju inimesi kellele ma korda lähen. Palju neist küll tööalased, aga siiski oli kuidagi eriline päev, sest nii paljud olid otsustanud mind isiklikult õnnitlema tulla.

Nagu aru saada eelnevast, siis täitus taaskord üks eluaasta ning selle puhul olen siis juba 2 korda valmistanud erinevaid hõrgutisi, küll rohkem magusa poole pealt.
Eelmine nädalvahetus sai kostitatud koduseid snitslite, rohelise salati ning ahjukartulitega tüümianiga. Soolase pealt veel kasukas. Kuid magusaga olid teised lood. Olen viimasel ajal eesmärgiks võtnud, et proovin teha rohkem neid kooke-küpsetisi, mida siiani proovinud pole, kuna raamatuid ja veebist leitud retsepte on rohkem kui küll. Nii valmiski juba ammu ammu kuskilt ajakirjast paljundatud "Põldmarja kook". Sellele veel lisaks rullbiskviit kohupiimapasta ja vaarikatega. Hea oli taaskord tõdeda seda, et sööjad vaid kiitsid. See on muusika minu kõrvadele.

Põldmarja tarretisekook (allikas "Eesti Naine")


160g Selga apelsiniküpsiseid
u 100g võid
400g kohupiimapastat
200g merevaiku
2dl vahukoort
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
riivitud sidrunikoort

5 lehte zelatiini
4sl keevkuuma vett
põldmarju (sisse ja peale)

4 sl metsmaasikatarretist (Mikaado)
6sl keevkuumavett

Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru segu lahtikäiva koogivormi põhja ning aseta külmkappi. Vispelda omavahel merevaik, kohupiimapasta, suhkrud, riivitud sidrunikoor ning viimasena vahustatud vahukoor. Suru paar peotäit marju puruks ja sega täidise hulka. Paisuta zelatiin, sulata ning sega õrnalt täidise hulka. Vala kogu mass põhjale ning tõsta külmkappi. Mõne tunni möödumisel (mina hoidsin terve öö külmikus) lao peale marjad ning valmista metsmaasikatarretis. Jahuta ja kalla koogile ning et marjad oleksid kenasti kaetud. Pane uuesti külma niikauaks kuni pealmine kiht tarretunud.

Rullbiskviit kohupiimapasta ja vaarikatega (biskviidi retsept "Tõeliselt nutika perenaise kokaraamatust")



4 muna
2dl suhkurt
2dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
täidis - vastavalt oma soovile; moosi, kreemi jne jne

Kui kodused kostitatud, ootas ees töökaaslatele meelehea valmistamine. Valik toimus taaskord nende vahel, mida enne pole teinud ja taas kümnesse. Soolase poole pealt kana-ananassipirukas ning magusa poole pealt jogurtikook marjadega. Sööjad vaid kiitsid ning retsepte sai jagatud päris mitmele tol päeval. Mõlemad retseptid seekord veebist leitud.





Kolmas kostitamine toimub siis sel nädalavahetusel, ehk juba homme, mil plaanis Jüri omasid hea ja paremaga üllatada. Valmis juba halvakook veebruarikuu "Oma Maitsest" ning juustukana "Oma Maitse kokaraamatust" ootab ahju minekut homme. Nii et, kui vähegi loete, siis juba teate mis homme ees ootab:).

Halvakook 8-le (allikas Oma Maitse veebruar 2011)




Põhi:
150g võid
0,75dl suhkrut
3,5dl jahu
0,5tl soola
1 munakollane
2sl külma vett

Täidis:
200g halvaad
400g hapukoort
0,5dl suhkrut
3 muna

Peale - röstitud ja hakitud sarapuupähkleid (pildid puuduvad)

Töötle põhjaained ühtlaseks taignaks ja suru võitatud pirukavormi (24cm) põhja ja äärtele. Eelküpseta põhja 225 kraadi juures 7 minutit. Murenda halvaa ja sega hapukoore, suhkru ja munadega. Vala segu põhjale ja küpseta 200 kraadises ahjus veel 30 minutit. Serveerides raputa peale pähkleid.


Kinkidest rääkides, siis kokaraamatu varamusse tuli juurde 2 uut tegijat:
Jamie Oliver "30 minute meals"
Anjum Anand "Toitu õigesti vastavalt oma kehatüübile"
Esimesega olen põgusalt tutvunud, teine on ootevalmis.
Kõigele muule lisaks veel veini, juuksehooldustooteid, kehahooldustooteid, shokolaadi.

Tore päev on see sünnipäev ikkagi.

Kommentaare ei ole: