teisipäev, 18. jaanuar 2011

Kiirus ja aeglus käsikäes

Viimasest postitusest on päris jupp aega möödas, aga selle kirjutan kõik töö ja sellest tingitud väsimuse kaela. Aasta algus on olnud tormiline, nii mõnigi õhtu on arvuti suletud alles uue päeva esimestel tundidel ning autopiloot on teinud kõike muud. Tegeilikult on see halb, väga halb - mingi oma aeg peaks ka ikka jääma. Kuigi just nüüd ei saa ma selle üle kurta, töö on tuurid maha võtnud (ptüi, ptüi, ptüi - ei taha küll ära sõnada) ning tavapärane kodu-töö-kool-kodu rütm hakkab taastuma ning jääb aega isegi raamatuid lugeda ning köögis asjatada. Närve on puhatud isegi maal kaks nädalavahetust jutti, ning juuksuri juurde sai ka täna jõutud ja homme kinno(Varietee eellinastus).

Kõige rohkem ongi näidata kilde vast köögipoolest, kuna sealt tulevat kraami on ju ikka vaja, olgu siis nii kiire kui tahes.

Püüan niipalju kui võimalik ajaliselt ritta panna, mida millal tehtud:
1. Pasteeditegu - natuke ebaõnnestus, kuna tulemus jäi kuiv, kuid maitse kompenseeris puudujäägid.
2. Nuudli ja marineeritud seente vorm suitsujuustuga - huvitav kooslus, kuid järgmine kord plaan proovida shampinjonide ning tavalise juustuga. Midagi jäi nagu häirima hetkel.



3. Vürtsikilu punapeedi vorm - arvatavasti uus lemmik, mida teinekordki plaan ette võtta. See lõhn kui ahjuuks avatud sai, see oli .... . Lihtsalt vapustav. Ja ega maitsegi alla jäänud.



4. Aprikoosisharlott - mõnus mahe ning kiirelt valmiv kook, mida me küll üleöö ei mallanud kapis hoida ning mistõttu ta natuke laiali tahtis vajuda, kuid taaskord ülimalt mahe ning mõnus magusaamps.



5. Kana-ananassi karri - taaskord üks lemmikute listi kuuluv toit, mida järgmine kord proovin teha kanafileega, lootes et maitseomadused jäävad samaks. Kaste tuli suhteliselt terav, kuid taaskord tuli veenduda riisi mahendamise oskustes.



6. Veiseliha hautis - see sai plaani võetud, kuna alati kipub riisi eelnevast toidukorrast alles jääma, kus saab selle kenasti ära kasutada. Kuid võta näpust, kanakarri oli nii hea et otsa said nii riis kui muu kraam, ning hautise jaoks pidin ekstra juurde keetma. Kokku tuli mõnus mahe hautis liha, riisi ning ubadega.



7. Kõige lõpetuseks küpsetasin tänase hautise juurde rabarberi tosca kooki. Maalt sai just marjade kõrval ka üks külmutatud rabarber kaasa võetud ning tulemus imehea. Pool kooki on minutitega kadunud. Ja seda sõi isukalt isegi mitte väga magusa armastaja.




Lisan kohe juurde, et midagi valesti keegi aru ei saaks(kanakarri proovimine kanafileega:)). Nimelt toidud nr 2-6 on valmistatud uuest kokaraamatust "Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat", kus suur roll on konservidel (nii liha, kala, puuviljad) ning tänu millele need kiiremini valmivad ning peaksid ka soodsamad olema. Kuid nagu eespool mainisin püüan teinekord samu toite teha ka mitte-konserv tootega. Raamat on igatahes põnev ja argiõhtuks just sobiv. Tulemus saab kiirelt valmis. Mitte et ma keerulistematest asjadest tüdinenud oleks, kuid tundus kuidagi mõnus vaheldus.

Ma olen mitu korda mõelnud, et kas peaks ka äkki täpsemaid retsepte siia juurde panema hakkama?

Kommentaare ei ole: