reede, 25. veebruar 2011

Mascarponevahuga shokolaadikook

Pika nädalavahetuse esimene kook tähistas ema sünnipäeva esimeste külaliste võõrustamist. Retsept pärit "Shokolaad" raamatust. Retsepti juures antud kirjeldus: väga mahlane ja maitsev kook võlub ka neid, kes muidu kooke ei armasta. Mahlane oli tõesti, kuid magus sinna juurde ka ning brändi maitse liiga domineeriv, vähemalt minu jaoks. Igatahes kõik sõid ja kiitsid ning tänaseks hommikuks oli ka viimse tükini otsas.



250g tumedat shokolaadi
100g võid
3 muna
1,5dl suhkrut
1dl nisujahu
1,5tl küpsetuspulbrit
0,5dl piima

Mascarpone-vaht:
150g võid
3dl tuhksuhkrut
250g mascarponet
1sl kakaopulbrit
2-3sl brändit või konjakit

serveerimiseks kakaopulbrit

Sulata shokolaad ja või vesivannil ning lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga paksuks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ning sega shokolaadi-võisegu hulka. Nüüd lisa ettevaatlikult piim. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderatud 24cm lahtikäivasse vormi (mina kasutasin vist 26 cm ja tuli ka ok). Küpseta 160 kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli küpsust tikuga-see peab jääma puhtaks. Lase koogil vormis jahtuda. Vahepeal valmista mascarpone-vaht. Vahusta toasoe või suhkru ja kakaoga ühtlaseks vahuks. Lisa toasoe toorjuust ja konjak(või brändi) ning vahusta ühtlaseks kreemjaks vahuks. Kata jahtunud kook kreemiga ja hoia serveerimiseni külmas. Vahetult enne serveerimist puista üle mõru kakaoga.

Kommentaare ei ole: