laupäev, 19. veebruar 2011

Loire'i piirkonna küülikuhautis

Oma Maitse retseptiraamatus oli ammu juba silma jäänud antud küülikuretsept. Kuna olen ka enne selle loomaga köögis kokku puutunud, siis hirmu valmistamise ees enam polnud. Kuna tahtmine midagi erilist teha oli suur, siis väike poering ja kööki end sisse seadsin.



6-le

1 küülik
praadimiseks õli
150g suistupeekonit
10 väiksemat mugulsibulat
2-3 küüslauguküünt
-3dl kuiva valget veini
aedviljapuljongit või vett
soola, pipart
-300g shampinjone või metsaseeni
serveerimiseks peterselli

Tükelda küülik ja prae õlis. Eemalda liha potist ning jätka peekonitükkide ja sibulate pruunistamisega. Seejärel pane lihatükid potti tagasi, lisa küüslauk ja vein ning kuumuta, kuni osa veinivedelikust on haihtunud. Lisa puljong ja hauta kaane all mõõdukas kuumuses liha pehmeks. Prae eraldi seened ning lisa hautisele mõni aeg enne valmimist. Vajadusel maitsesta. Serveerimisel puista peale peterselli või muude meelepäraste ürtidega.

Meie tegime juurde kuskussi ja aurutatud juurvilju. Hautise kaste oli just paras, et teha kuskuss mahlasemaks. See oli ühtlasi minu esimene katsetus selle eksootilise lisandiga. Sööjatele igatahes kogu kooslus maitses, seega võib rahule jääda.

Kommentaare ei ole: