pühapäev, 27. veebruar 2011

Kodujuustu-mustsõstratort

Omapärane koostiosade list kohe kutsus selle koogi puhul proovima. Nii saigi sellest ema sünnipäeva vol2 külaliste magusaosa. Retsept pärit Lia Virkus ja Angeelika Kang "Tordiraamatust".



Põhi:
100g võid
0,5dl suhkrut
2dl jahu
0,5tl vanillisuhkrut
1 munakollane

Täidis:
400g kodujuustu
250g hapukoort
2dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1 sidruni koor ja mahl
2dl vahukoort
20g zelatiinipulbrit (või 12 lehte)

Peale:
300g külmutatud või värkseid mustsõstraid
1dl suhkrut
0,5dl vett
2tl zelatiinipulbrit(või 4 lehte)+2sl vett

Kuumuta ahi 180 kraadini. Näpi või, jahu, suhkur ja vanillisuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24cm (mina tegin 28cm) läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi põhja. Küpseta 20 minutit(minul läks vähem, kuna suurem vorm ja õhem kiht). Täidise jaoks sega zelatiin veega, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Sega omavahel kodujuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur, sidruni riivitud koor ja mahl. Lisa sulatatud zelatiin. Vahusta vahukoor ja sega ülejäänud massi hulka. Vala segu vormi ja lase tarretuda vähemalt 5 tundi kuni üleöö. Katte jaoks sulata marjad (kui külmutatud), sega suhkru ja veega ning püreeri. Suru segu läbi sõela(siin tegin taaskord omaloomingut - ei hakanud läbi sõela ajama, vaid jätsin moosiseks massiks). Sega zelatiin veega, lase paisuda ning sulata kuumaveevannis. Jahuta ja sega püree hulka. Vala segu tarretunud koogile ja hoia enne serveerimist veel vähemalt 2 tundi külmas.

Kui võtta kokku inimeste arvamused koogist, siis enamusele meeldis, just selline teistmoodi ja omapärane. Kuid mina pean ütlema, et mind häiris miskit-küll tundsin sidrunit liiga palju, küll häiris miski muu. Kuid teinekord teeksin seda ikkagi veel. Nii hull ka polnud.


Kommentaare ei ole: