reede, 18. veebruar 2011

Kana-nuudliroog

Kuna eelmine hiinahõnguga roog tuli välja, siis ei peljanud proovida ka järgmist leidu.
Retsept pärit Tegemisi-toimetusi blogist.



Kana/köögivili:
400g kanafileed
1 dl maisitärklist
1 sl sojakastet
õli
1 paprika
2 porgandit
1 porru

----
200g munanuudleid


Kaste:
ca 2dl värkset apelsini mahla
2 sl sojakastet
1 tl värskelt riivitud ingverit (kasutasin jahvatatud ingverit ca veerand tl)
0,5 sl maisitärklist

Lõika kana suupärasteks kuubikuteks ja paneeri tärklises. Siis vala pannile õli, lase pann hästi kuumaks ja pane kana pannile. Alanda pliidi kuumust ja lase kanatükkidel umbkaudu viis minutit praadida.
Kui kana küpseb, lõika paprika porgand ning porru tükkideks. Samuti valmista nuudlid pakil toodud õpetuse järgi, kurna ja jäta õiget aega ootama.
Kui kanatükid on viis minutit pannil olnud, lisa pannile 1 sl sojakastet ja sega, nii et kõik kanad saavad sojakastmega kokku. Seejärel lisa porgand ja prae veel neli minutit. Edasi lisa ka teised köögiviljad ja lase veel mõned minutid mõõdukal kuumusel praadida.

Viimaseks sega omavahel kokku kastme komponendid ja kalla kana-köögiviljasegule. Kaste pakseneb kohe. Lisa nuudlid ning sega läbi.

Kommentaare ei ole: