neljapäev, 2. mai 2019

Tainas küpsetatud kana

Kui oled juustufänn, siis see kanapirukas on just sinu jaoks. Kanast ning juustust pungil küpsetis, kus kaaslaseks ka spinat on ülimalt maitseküllane. Pole ka keerukas valmistada ning maitseb hea ka külmalt järgmisel päeval.


Vaja (4-5le):
300g kanafileed, horisontaalselt lõigatud
1 pakk võiga pärmi-lehttainast
100g spinatit
2 küüslauguküünt
1 spl võid
125g sinihallitusjuustu
125g Camemberti juustu
soola, pipart


Sulata pannil või, lisa hakitud küüslauk ja kuumuta veidi. Lisa spinat ja hauta 2 minutit, kuni vedelik on aurustunud. Lõika tainaplaadil mõlemale äärde diagonaalsed triibud, jättes keskosa terveks. Aseta soola-pipraga maitsestatud kanafileeribad taina keskele, tõsta peale sinihallitusjuustuviilud, spinat ning viimase kihina Camembert. Põimi sisselõigetega tainaosa keskele kokku. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 220kraadises ahjus 12-15 minutit. Ole kindel et kana on küpsenud! Lase veidi taheneda ja naudi.

allikas: Toit&Trend jaanuar-veebruar 2019

Kommentaare ei ole: