teisipäev, 14. jaanuar 2020

Kihilised kaerahelberuudud

Tahaks midagi magusat, aga samas nagu ka tervilikumat. Maitsvad krõbedad kaerahelberuudud on just üks võimalus. Sobib tegelikult nii hommikusöögiks, vahepealseks snäkiks kui ka magusalauale! Enne ruutudeks lõikamist jahuta kindlasti maha.


Vaja:
170g võid
5,5dl kaerahelbeid
3 3/4dl jahu
1dl suhkrut
3/4dl pruuni suhkrut
1spl vanillisuhkrut
3/4 -1tl soola
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/4 tl soodat
u 400g külmutatud jõhvikaid(mian kasutasin mustikaid ja vaarikaid)+1/2 dl suhkrut

Sega kokku kaerahelbed, jahu, suhkrud, sool, sooda, kaneel, sulata või. Purusta marjad koos suhkruga köögikombainis püreeks. Vala kuum või kaerahelbemassile ning sega korralikult läbi. Määri u 22x22cm ahjuvorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga. Laota vormi 2/3 kaerahelbemassist ning suru ühtlaseks tihedaks kihiks. Seejärel pane peale marjapüree ning puista ühtlase kihina üle kaerahelbeseguga. Vajuta kergelt püreesse. Küpseta 50-60 minutit eelkuumutatud 180kraadises ahjus kuni küpsetis on pealt krõbe ning kuldne. Jahuta. Lõika ruutudeks ja soovi korral puista üle tuhksuhkruga.

allikas: Selver jõulukiri, Talv 2019

Kommentaare ei ole: