Vaja:
170g võid
5,5dl kaerahelbeid
3 3/4dl jahu
1dl suhkrut
3/4dl pruuni suhkrut
1spl vanillisuhkrut
3/4 -1tl soola
1/2 tl jahvatatud kaneeli
1/4 tl soodat
u 400g külmutatud jõhvikaid(mian kasutasin mustikaid ja vaarikaid)+1/2 dl suhkrut
Sega kokku kaerahelbed, jahu, suhkrud, sool, sooda, kaneel, sulata või. Purusta marjad koos suhkruga köögikombainis püreeks. Vala kuum või kaerahelbemassile ning sega korralikult läbi. Määri u 22x22cm ahjuvorm võiga ning vooderda küpsetuspaberiga. Laota vormi 2/3 kaerahelbemassist ning suru ühtlaseks tihedaks kihiks. Seejärel pane peale marjapüree ning puista ühtlase kihina üle kaerahelbeseguga. Vajuta kergelt püreesse. Küpseta 50-60 minutit eelkuumutatud 180kraadises ahjus kuni küpsetis on pealt krõbe ning kuldne. Jahuta. Lõika ruutudeks ja soovi korral puista üle tuhksuhkruga.
allikas: Selver jõulukiri, Talv 2019
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar