pühapäev, 12. jaanuar 2020

Kodujuustutort troopiliste puuviljadega

Retrokoogid on midagi mis meenutavad meie paljude lapsepõlve. Tarretunud kihtidega oli üks minu vaieldamatuid lemmikuid. Kui nüüd Oma Maitse ilmudes just sedalaadi kook esikaanel ilutses ja retsepti vaadates selgus et minimaalselt küpsetamist ja rohkem seismist, siis tegin kohe proovi. Kuna aasta algus on meie peres sünnipäevaralli ja esimene sünnipäevalaps pole väga magusasõber, siis see sobis ideaalselt lauale. Mitte-magusasõbra unistus võiks kohe öelda. Kodujuust täidises teeb kogu koogi mõnusalt mahedaks ja vana hea tarretis ning konservpuuviljad, oeh...Ja želatiini pole ülemäära mõtet karta. Tehke vaid proovi ja nautige!


Vaja:
2 muna
0,5dl suhkrut
näpuotsaga soola
1dl jahu

380g tops kodujuustu
400ml vahukoort
0,5dl suhkrut
2tl vanillisuhkrut
9 lehte želatiini
2x425g purk troopiliste puuviljade konservi
480g purk virsikupoolikuid siirupis

Alusta biskviiditeost - Vahusta munad soola ja suhkrutega heledaks vahuks, sõelu jao kaupa juurde jahu ning sega õrnalt läbi. Vooderda 24cm lahtikäiv koogivorm küpstuspaberiga ning kalla tainas sisse, tasanda pind ning küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus 15minutit. Jahtunud biskviit võta vormist ning pane tagurpidi vormi tagasi, eemalda paber põhja küljest. Vajadusel säti külgedel olev paber seintel uuesti sirgeks. Kurna viriskupoolikud ning niisuta biskviiti saadud kompotivedelikuga. Pane 6 želatiinilehte vähemalt 5 minutiks külma vette paisuma. Vahusta vahukoor suhkrutega. Pigista želatiinilehed liigsest veest ning sulata madalal kuumusel. Tõsta supilusikatäis koort kuuma želatiini sisse, sega ühtlaseks. Vala segu peene joana kaussi kodujuustule, pidevalt segades. Sega kohe juurde vahukoor ja kalla segu vormi biskviidile. Tasanda pind ja pane kook paariks tunniks külmikusse tarretuma. Vahepeal lõika viriskupoolikud sektoriteks, nõruta troopilised puuviljad. Võta 2,5dl kompotivedelikku ning pane sinna 3 želatiinilehte paisuma, vähemalt 5 minutit. Seejärel kuumuta vedelikku pidevalt segades, kuni želatiin on sulanud, eemalda tulelt ja jahuta toatemperatuurini. Lao koogi äärde virsikuring ja kuhja keskele puuviljad. Kanna želatiinisegu pintsliga või nirista peene joana ühtlaselt puuviljadele. Aseta veel vähemalt kolmeks tunniks külmikusse, misjärel kanna lauda ja naudi!

allikas: Oma Maitse jaanuar-veebruar 2020

Kommentaare ei ole: