kolmapäev, 24. september 2008

Sticky & Sweet


Ja olengi siis tagasi kodumail juba mõned päevad, seljataga soe ja päikeseline Pariis, koos Madonna "sticky&sweet" turnee raames oleva kontserdiga.
Laupäeva vara-varahommik sai suund võetud läbi Soome Prantsusmaa poole, kus siis ootas meid soe ja päike, mida siin polnud päris pikka aega näha olnud.
Esimesel päeval tegime väikse linnatuuri eestlasest giidi jutu saatel, põhiliselt sai jalutatud Montmartre kandis ja hiljem Moulin Rouge kandis einestades. Peale seda kasutasime võimalust ja kimasime seal laialtlevinud rendiratastega mööda linna. Sai tehtud kohe ring peale suurematele vaatamisväärsustele liikudes mööda Seine jõe kallast - Louvre, Eiffel, Triumfikaar. Enamuse juures väga pikalt ei peatunudki, kuna Louvre ekskurisoon ootas meid ees pühapäeval ja Eiffeli juures oli lihtsalt nii nii pikad järjekorrad, et ei hakanud seal aega raiskama, tegime nö kohustuslikud pildid ja suund edasi. Kuna Triumfikaar oli kohe meie hotelli juures, siis selle vaadet saime nautida iga päev oma rõdult. Aga niisama tsillides ringi sõita ja enda ümber olevaid asju vaadates sai päris hea ülevaate, kuna olin ka esimest korda Pariisis. Õhtuks oli kohad kinni pandud restos, kus sai siis söödud parimaid palasid ja peale metrooga kesklinna tagasi saabudes veel ühed õlled ja uni oli hää, seda enam et seljataga oli pea 20h ärkvelolekut.

Pühapäeval tervitas taaskord soe ja päike ja võtsime suuna Louvre poole. Seal ootas meid soomlannast giid, kes siis elanud Pariisis 30 aastat ja tegi meile kiire ülevaate Louvre's olevast, et kel huvi saab ise edasi seal uudistada. Kuna vaatamist seal jätkub. Peale seda sai taaskord võetud rattad ja liigutud nn Ladina kvartalis ning ka käidud Jumalaema kirikus. Õhtul ootas siis ees juba Madonna kontsert Stade de France staadionil. Show oli mega, mida oli ka arvata, kuid vabu kohti oli ka ikka korralikult, aga see vist sellest tingitud et laupäeval oli seal juba esimene esinemine. Muidu tädi vinge ikka, oma vanuse kohta selliseid hüppeid ja showd teha 2 tundi jutti. Igatahes mina ja paljud teisedki jäid rahule.

Esmaspäeval, mis oli ühtlasi viimane hommik seal sai kiirelt veel lähima vaatamisväärsuse Triumfikaare otsa ronitud ning peale seda tehtud kohustuslikud nänni ostud ja edasi oligi suund juba tagasi kodupoole.
Esimese reisi kohta arvan et sai päris korralikult ringi liigutud ja peamised asjad ära vaadatud. Aga sellist emotsiooni ma nüd küll ei saanud et kohe hirmsasti tagasi tahaks. Kunagi kindlasti tahan minna, et vaadata pikemalt Louvre's, ronida ehk ka Eiffeli otsa ja niisama hängida.
Aga nüüd siis taas tagasi tööl ja kurnav seiklemine vist selleks korraks möödas. Kolm nädalavahetus lennus olla on ikka karm.
Tervis vajab ka ikka turgutamist, kuna köha ei taha kuidagi üle minna.

Kommentaare ei ole: