esmaspäev, 11. mai 2009

Esimene omatehtud sushi


Mina vana teadatuntud mitte-kalasööja, olen enda jaoks avastanud vaikselt maitsed, millest olen siiani ilma jäänud. Ma ei teagi, kas siis mõni halb kogemus või mis, aga olen täitsa vältinud kala söömist, va a'la räim tomatis, mis on minu meelest parim konserv maailmas.
Aga mingi hetk tabasin end uuesti proovimas/katsetamas erinevaid maitseid ja olen jõudnud sinnamaale et tarbin juba üha rohkem ja rohkem väärt kraami. Päris tihti olen end leidnud menüüdest tellimas kala ja kui aus olla siis väga pettunud ma pole.
Viimase väga seff'i maitseelamuse sain Kanaaridel, kui õhtustasime ühe imearmsa väikelinna sadamakail ja roog sealjuures imemaitsev.
Jõudes tagasi pealkirjani, siis loomulikult võttis mul tükk aega enne kui olin nõus sushit proovima, toores kala ikkagi, aga kui korra proovisin siis tulemus on käes - andke aga juurde.
Sellest ajendatuna tegin siis ka esimese katse ise seda valmistada. Esimene tulemus pildil ja teine kõhus, seda küll juba hea nädal tagasi. Ise tunnen et sain väga hästi hakkama, vähemalt roog kadus taldrikult pea kõik, suht lühikese ajaga.
Ja raudselt ei jää see viimaseks korraks.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Ohoo, päris üllatuslik :)
Ma ei ole seni veel eriliselt head sushit maitsenud, eks pean neid sinu tehtuid proovima :P

Kati ütles ...

No niipalju kui mina olen saanud on mulle maitsenud..Ja omatehtud esmakordse katsetusega jäin ka rahule..