kolmapäev, 9. juuni 2010

Kopenhagen 21-23.mai 2010


Esimene reis siis sel aastal oli nimelt Kopenhagen.
21 mai - sia veel kenasti pool päeva kontoris veedetud kui algas sõit marsruudil Tallinn-Riia-Kopenhagen. Meie grupi lennud kulgesid muretult, rahulikult, mida ei saanud teiste kohta öelda. Igatahes kohalik aeg miskit 8-9 paiku olime hotellis, peale mida sai suund kohe välja võetud ja kanali ääres esimesed õlled tehtud. Ikkagi kohal.

22.mai - esimene täispikk päev ja kohe hommikul sai end välja asutatud linna vaatamisväärsustega tutvuma. Alusatsime ringkäiku Christiania'st - omamoodi linn linnas siis. Alguse saanud 70datel, kui hipid arvasid et neil seal omaette hea elada. Aga lingi alt võib rohkem lugeda kel soovi. Pildistada seal ei tohtinud, kuid nii väga oleks tahtnud, kuna kõik oli ikka hoopis teisiti. Kanep kärssas juba hommikul vara, kõigil oli tshill olek ja muresid nagu polnudki. Aga eks see kommuuni elu selline ongi:).
Sealt sai suund tagasi võetud "suurde" linna, kus sai vaadatud kuninganna paleesid, kuninganna aeda, erinevaid kirikuid. Vahepeal tehtud väike söök-jook, et end mitte väsitada vaid kõndimise näol, ning õhtu oligi käes. Õhtul sai kogu kambaba söödud ühist einet ühes Taani tradistioonilist toitu pakkuvas pubis, kui tradistiooniline see toit seal oli, ei oskagi kommenteerida. Minu meelest oli valik seinast-seina.
Kes varem ,kes hiljem hotelli tagasi ja taas üks päev läbi oligi.

23.mai - Päeva sai alustatud ühise kanalituuriga linnas asetsevatel kanalitel ja põhisaarest eemale jäävate vaatamisväärsuste või tähtsamate objektide vaatlemisega. Ilm oli ka kahjuks jahedaks läinud (eelmine päebv oli kena päieseline) ja nii me peale paadisõitu end taaskord kanali ääres maha istutasime ning päeva lõppu veeretasime, enne kui lennujaama tagasi tuli sõita.
Ja siis hilisel öötunnil saabusimegi suunal Kopenhagen-Riia-Tallinn tagasi koju.

Ja otseloomulikult mahtus kõige selle vahele ka kohustulik turistinänni ning kommi ostmine kodustele.
Kurikuulus merineitsi jäi seekord nägemata(asub teine hetkel expol), aga mind see väga ei heidutanudki, kuna arvasin kogu aeg, et olen 2st korda antud linnas, aga ohoo, hoopiski 3s kord. Ja merineitsi vaatamise skoor juba 2.

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Kui ma õigesti mäletan, siis sai kunagi ju Kopenhaagenis üheskoos merineitsit imetletud. Teema oli vist Matrix? :D

Igatahes tore lugeda sellest, ma olingi juba täitsa ära unustanud, et sul see reis oli ees.

Kati ütles ...

Jep, Matrix ruulis veel sel ajal:). Tegelikult igatseme seda taga, uus on pahasti.