teisipäev, 10. august 2010

Kauaoodatud puhkus 19.07-8.08 2010

Peale Cannes mõnusid tuli end otseloomulikult kohe täistuuridel töö lainele häälestada, kuna puhkuste aeg ning asendada ka vaja. Igatahes 3 nädalat mis pidin puhkust ootama läksid sellise välgukiirusel ja orav-rattas meetodil, kohati ka ööajast tööd tehtud, et lausa lust oli reedel uks kinni tõmmata ja lihtsalt minna. Mis sest, et suure vihaga veel ka laupäeval sai kontori ust kulutatud, aga peale seda sai udustatud täielikult.
Seekord sai enne puhkust juba päris palju plaane valmis tehtud ja nii oligi iga nädal midagi plaanis. Ning kõige alustuseks ka tagantjärgi pulmapeol käidud.

19-25.06 - peaasjalikult sai maal mõnuletud - ujutud, küpsetatud ning ka natuke tööd tehtud vanaema ning -isa maja koristades. Tähtsündmusteks olid aga hoopis Pärnu oma ranna ja õhtuste tänavatega. Olin enda kasutusse saanud maja üheks ööks, mis tuli ju kenasti ära kasutada. Nii me seal siis chillisime. Rannamõnud nauditud (see oligi ainus kord kui nö päris randa sai), siis ootas ees klassikokkutulek. Oh jah, need 10 aastat on ikka päris kiirelt möödudnud. Kuna klass oli meil päris väike, siis enamusega saab suheldud päris tihti, kuid osasid pole vist peale kooli lõppu kohanud ja igatahes vahva õhtu/öö oli.

26.07-1.08 - nädal algas kohe väga töiselt. Lapselapsed kokku ja vanaema puude talvevaru sai keldrisse. Aga kohe järmisel varahommikul sai ette võetud huvireis Leetu. Mina ja nii mõnigi veel oli vaid enne seda läbinud Leedut, aga mitte kunagi peatunud. Kavas oli siis avastada Palanga ümbrust ning tagasi teel ka Lätis Rundale lossi. Esimene pool päeva mööduski peaasjalikult sõitmiseks, peale mida uudistasime vaid Merevaigu muuseumi ning õhtune promenaad koos õhtustamisega. Teise päeva hommikul sai suund kohe Klaipeda poole võetud, et praamiga Nida poolsaarele minna, kus siis külastasime Meremuuseumi, Delfiinide showd ning imetlesime liivadüüne. Õhtuks taas tagasi Palangasse, kust siis hommikul sai suund võetud Riia poole, vahepeatus Ristimägi Leedus ning Rundale loss Lätis. On ikka vanasti võimsaid ehitisi ja aedu ehitatud. Kolmanda päeva õhtuks olid väsinud aga õnnelikud reisusellid kodus. Ja edasi tuli oodata kolmandat puhkuse nädalat ning igapuhkuse kohustuslikku osa - reisi üle lahe.







2-8.08 - viimane nädal lebo. Aga nagu eespool juba mainisin siis oli seegi reisimise tähe all. Kolmepäevane kohustuslik üle lahe peretuttavate külastus koos ohtrate kirbuturgude külastamisega ning poodide tuulamisega. Ja puhkuse lõpp sai lihtsalt maal päikese käes mõnuletud, et siis pühapäeva õhtul tormi ja muid seiklusi trotsides peale 6 tunnist(tavapäraselt 2-2,5 tundi) matka tagasi Tallinna jõuda.

Aga hea on see et puhkust on veel saada, ning esimesed päevad tööl polegi veel otsa peale teinud. Ning järgmised mõned nädalad ka juba väga oskuslikult planeertitud käikude poolest - Saaremaa ja Helsinki here we come!! Vahepeal peab end aga toidublogide poole pealt joonele saama. Sellega siin sain, saan ka blogidega hakkama.

Kommentaare ei ole: