pühapäev, 5. mai 2013

Vikerkaarekook vol2

Ega ma siin palju juttu teegi. Peale selle kui esimene katse välja tuli, sain kohe tellimuseks teha teine ühele lähedasele sünnipäevalapsele. Esimese versiooniga on erinevus see et tegin 5 kihi asemel 6. Viimaseks kihiks sai lilla värv, mille saime siis punase ja sinise segamisel. Veidi timmimist ning sobiv toon oli käes. Kuue kihi tegemiseks tuli teha siis 3 korda täismahus biskviiti. Iga kord jagada tainas 2ks ning mõlemale osale eri värv segada.
Seekord olin ka kavalam ja targem. Orgunnisin endale 2 ühesuurust lahtikäivat koogivormi ning seetõttu sai 2 kihti korraga küpsema panna, ahju suurus oli täpselt õige:).
Ajavõit missugune.
Ahjaa ja seekord asendasin mascarpone toorjuustuga. Sellega oli nüüd nii, et minu meelest kattis ja lihtsam pealemäärida oli mascarponet. Ma ise ei jäänud üldse rahule seekordse "mäkerdamisega", aga koogiomanik ja külalised kiitsid takka, ju siis õnnestus. Ja et uutele tuleva suve marjadele ruumi teha, siis katsin koogi ka pealt vaarikate ja metsmaasikatega.

Kõik muud toimingud, mida siin eraldi ei  maininud teha samamoodi nagu eelmises vikerkaare postituses.

Selle värvigammaga jäin küll rahule. Juba tegime nalja, et esimene katsetus oli 5 kihti, teine kord 6, ei tea kas järgmine kord tuleb 7 ära, nagu originaalis tehtud oli:). Eks me näe, kuna see aeg pole ilmselt kaugel, kui uus tegu ette tuleb võtta.



Kommentaare ei ole: