kolmapäev, 29. mai 2013

Spargli-peekoni frittata

Kiire roog, kel hommikuks, kel õhtuks. Ega lõunaks sobib ka. Kuna viimased sparglid saadud suurest pundist ootasid veel manustamist, siis leidsin selle mõnusa munaroa, kuhu sobivad need ideaalselt.

Vaja:
6 muna
100ml 10%koort
toorsuitsupeekoni lõike
punt spargleid
võid määrimiseks
soola-pipart

Vahusta munad, lisa koor ja sega läbi. Maitsesta soolaga. Prae peekon pannil krõbedaks, nõruta paberil.
Puhasta sparglid - pese, murra ära puitunud varreosa. Lõika sparglitelt tipp, allesjäänud varreosa lõika poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Viilutatud varred lisa muna-kooresegule, tipud jäta ootele.
Määri piruka (koogivorm) võiga ning vala sinna muna-kooresegu koos spargli varretükkidega. Seejärel laota peale spargli tipud ja peekon.
Küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni muna on hüübinud ja frittata kuldne. Enne söömist lisa ka veidi musta pipart.


Kommentaare ei ole: