Aga sellest koogist rääkides-mõnus, mahlane ja igati sobiv idüllilisse reedeõhtusse, kus sume suveõhtu võtab võimust.
Põhi:
2dl täisteranisujahu (mina kasutasin tavalist jahu)
1dl rukkihelbeid või riivleiba
1tl küpsetuspulbrit
5spl hapukoort
1 muna
4tl suhkrut
100g õli
Kate:
400g kohupiimapastat
0,5-1 klaas suhkrut
2spl tärklist
100g hapukoort
3 muna
2 klaasi rabarberitükke
100-150g halvaad
Peale - mandlilaaste või pähkleid
Sega jahu, helbed(või riivsai) ja küpsetuspulber. Teises kausis sega hapukoor, muna, suhkur ja õli. Vala jahusegu sinna hulka ning sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas 24cm lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning küpseta 200 kraadises ahjus kuni 15 minutit.
Katteks sega kohupiim, suhkur, tärklis, hapukoor ning munakollased. Munavalged vahusta tugevaks vahuks ja lisa viimasena.
Kui põhi on valmis, siis laota põhjale rabarberitükid, pudista halvaa ning kalla peale kohupiimamass. Puista peale mandlilaastud või pähklid ning küpseta 180 kraadi juures 40-50 minutit. Kui kook kipub küpsemisel kõrbema, kata see fooliumiga.
allikas: Kuna viimasel ajal pildistan palju retsepte üles, mis silma hakkavad, siis teinekord hiljem raske tutvastada täpset väljaannet, kuid kui pilt ja mälu ei peta, siis see on pärit ajakirjast Tiiu
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar