reede, 14. juuni 2013

Sinihallitusjuustu-viineripirukas

Vahel kui Stockmanni satun, siis sealne köök teeb erinevaid degustatsioone ning nii ma selle ülilihtsa ja maitsva plaadipiruka otsa sattusingi. Mahlane ja lihtsatest ainetest valmistatav. Ja sobivuse korral haara aga retsept kaasa.

Vaja:
400g pärmi-lehtainast
500g meelepäraseid viinereid
1spl õli
300g paprikat, viilutatud
1tl Provence ürdisegu
2dl vahukoort
2 muna
1dl sinihallitusjuustu
150g riivitud pizza juustu


Sulata tainas ning rulli parajalt plaadi suuruseks ja aseta küpsetuspaberiga koos ahjuplaadile (natuke võiks ka ääretele suruda, kuna hiljem tuleb vedelik peale). Viiluta viinerid nii 0,5cm paksusteks ketasteks. Kuumuta paprikaribad pannil kuni vesi on eraldunud. Jahuta. Laota viinerid tainale, lisa juurde jahtunud paprika, maitsesta ürdiseguga. Vispelda koor ja munad, vala saadud mass pirukale. Murenda peale sinihallitusjuust ning kõige peale riivitud juust. Küpseta 200 kraadi juures u 30-35 minutit. Kõrvale võid serveerida nt rohelist salatit.

Sama pirukat võib teha ka tavalises pirukavormis, siis määri lihtsalt vorm enne võiga üle, kui taina sinna asetad.

allikas: Stockmann Delicatess


Kommentaare ei ole: