esmaspäev, 13. mai 2013

Kirsitort

Mõnus mahlane ja lihtsasti valmiv kook. Just sobiv emadepäevaks.

Vaja:
1 pakk muffinipulbrit(kasutasin Vilma oma)
1pakk shokolaadimuffinipulbrit(kasutasin Vilma oma)
400ml vett
200ml õli
400ml vahukoort
200g vaniljekohupiima
150g suhkrut
500g külmutatud kivideta kirsse (kasutasin kompoti omasid)
kaunistamiseks 300ml vahukoort ja kirsse


Valmista esmalt pakenditel olevate juhiste järgi muffinitainad. Vala need seejärel ümmargustesse koogivormidesse ja küpseta 180-200 kraadi juures 25-30minutit. Lase põhjadel jahtuda ja lõika kaheks kihiks.
Vahusta koor ja lisa kohupiim, suhkur ja kirsid. Lao heledad ja tumedad tordipõhjad vaheldumisi ning määri iga kihi vahele kirsi-vahukoore-kohupiimatäidist. Lase tordil seista tunnike külmikus. Kaunista vahukoore ja kirssidega. Mina isiklikult kaunistamiseks eraldi vahukoort ei vahustanud, vaid jätsin väikse osa kihtide vahele minevast alles ning panin seda ka koogile peale ning hiljem lisasin kaunistusena ohtrsalt kirsse.
Kook oli väga maitsev ja mahlane.

allikas: Naisteleht 10.mai (vilmateebmeisterkokaks.blogspot.com)

Kommentaare ei ole: