neljapäev, 28. august 2014

Valge šokolaadi vikerkaarekook

Kuna olen paras katsetaja ja ennegi vikerkaari meisterdanud, siis jõudis ka see retsept minuni läbi töökaaslase, kes seda nähes kohe mind varustas. Veidike aega oli see tallel, kuna vaniljekreemi osas oli kahtlus, kas siin ikka seda saada ja seetõttu hoidsingi end tagasi kuniks Soomes käidud ja pildi peal oleva kreemi endale soetasin ja sama toorainega, mis originaalis mainitud, selle ka teostasin. Tulemus polnud visuaalselt küll päris sama, aga maitses hästi.

Vaja:

Põhi:
200g Domino küpsiseid
50g võid või margariini

Sisu:
8 zelatiinilehte
5dl vahukoort
500g vaniljekreemi (mitte vahustatud versioon)
280 g valget šokolaadi
1¼ dl vett
toiduvärve


Vooderda 24cm koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga (margariiniga). Suru saadud mass vormi põhja.
Pane želatiin külma vette paisuma. Vahusta vahukoor, sega hulka vaniljekreem (kuna tegemist on Soome blogist saadud retseptiga, siis hankisin ka mainitud kreemi üle lahe käies. Kui aus olla, siis pole aimu, kas siingi, miskit analoogset asja võtta on). Sulata šokolaad ning lisa seegi täidise hulka.
Aja vesi keema ning sulata selles želatiin, lisa seejärel täidise hulka. Sega korralikult läbi ning jaota mass 4 erinevasse (või niipalju kui soovid eri värve kasutada) kaussi/anumasse.
Sega igasse kaussi hulka endale meelepärane värv, mida soovid koogis näha. Mina kasutasin punast (mis tuli rohkem roosa moodi välja), sinist, rohelist ja kollast.
Kalla vormi keskele erinevaid värve vaheldumisi, kuniks kõik segud on otsas. Lõpupoole võid ka kallatavaid koguseid vähendada, siis tulevad ka väiksemad ringid. Mustrit saab ka ise natuke reguleerida, sõltuvalt kui kõrgelt kallata täidiseid. Kui valad kõrgemalt, seda enam põhja see vajub.
Lõpuks pane kook külma tahenema vähemalt kolmeks tunniks, enne kui serveerima asud.

Kes korra vaatab ka originaalretsepti, siis näeb et minu oma ei tulnud teps mitte samasugune välja. Mnjaa, olin suht nõutu ja kurb, et nii läks, aga ilmselt oli asi selles, et mul hakkasid erinevatesse anumatesse kallatud täidise osas nii kiirelt kallerduma, et valades ei olnud see enam teps mitte nii vedel ilmselt kui ette nähtud. Seetõttu ka veidi teistsugune tulemus. Viimase kihi konkreetselt lõpuks määrisin laiali, kuna see lihtsalt ei valgunud enam eelmise peale. Aga lahti lõigates oli tulemus omapärane siiski ja maitses hää. Polnud üleliia magus ja võib öelda et meenutas maitselt veidike nagu linnupiima (kommid, šokolaad).


allikas: Kinuskikissa

2 kommentaari:

Maris ütles ...

Minuarust näeb kook suht isuäratav välja :P
Kinuskikissa on muidugi eriline pro, olen tema retsepte uurinud ja pidanud tõdema, et mitte minu tasemele :) Aga väga ilusaid ja hõrgutavaid küpsetisi on tal muidugi.

Kati ütles ...

Ma just soetasin ka viimasel tripil yhe tema kokaraamatu, mis on just pealkirja järgi nö lihtsamad asjad. Üks teine oli ka myygil, aga see oli keskendunud väga kookide tegemisele ja kaunistamisele, jätsin selle teiseks korraks:)