teisipäev, 4. aprill 2017

Sinepine seašnitsel maisijahupaneeringus

Liha ja kartul, kartul ja liha, üks korralik mehine eine seašnitsli näol. Siinjuures annab neljakordne paneering erilise mahlasuse ja koorikule just mõnusa krõbeduse. Sinep on hea üllataja, kuigi kartma seda ei pea. Annab just meeldiva maitsenüansi. 


Vaja (4-le):
neli 100grammist sea välisfileelõiku
2tl Dijoni sinepit
soola, pipart
1 muna (lahtiklopitud)
0,5dl 35% koort
paneerimiseks maisijahu ja riivsaia (mina kasutasin pankot)
praadimiseks õli

Hoia liha paar tundi enne valmistamist toatemperatuuril. Vasarda lihatükid u 6mm paksusteks. Määri ühelt poolt sinepiga ning maitsesta soola-pipraga. Paneeri esmalt liha muna-kooresegus, seejärel maisijahus, siis taas muna-kooresegus ning lõpuks riivsaias. Tee sama kõikide lihatükkidega. Viimaks prae lihalõigud kuumal pannil rohkes õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri nt kartuli-porganditambi ja meelepärase rohelisega.

allikas: OmaMaitse veebruar 2017

Kommentaare ei ole: