Porgandid, tomatid, kurgid - seda kõike on sügise hakul meie ümber parjalt, et kokku keeta üks vahva kihiline salat. Nipet-näpet asju juurde ja ladumine alaku. Kui soovid seda näiteks piknikule või sõprade juurde kaasa haarata, lao salat ämbrisse ning minek. Tegelikult oligi allolev retsept selle originaalis "ämbrisalat". Mina lihtsalt tegin selle kaussi.
Vaja (1,8L ämber):
3dl keetmata sarvekesi
200g vorsti või sinki
4 muna
2 porgandit
2 tomatit
2dl marineeritud kurki (või kõrvitsat)
Kaste:
2dl majoneesi
3dl hapukoort
2tl Inglise sinepit (Felix)
2tl soola (aroomi)
kaunistuseks tilli, peterselli
Sega kokku kastmeained. Keeda sarvekesed ja kurna, loputa külma veega, nõruta ja sega törtsu õliga. Lase lõplikult jahtuda. Keeda ja tükelda munad ning porgandid. Haki ka tomatid, kurk ja vorst. Nüüd võta sobiv anum ning asu salatiaineid kihiti laduma, alustades ning lõpetades sarvekestega. Pane kastet iga kahe-kolme kihi vahele ning kata ka salat pealt. Puista üle maitserohelisega ning serveeri!
allikas: Suvetoidud
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar