kolmapäev, 13. september 2017

Kana-suvikõrvitsahautis

Aedviljade küllus ajab üle ääre, seetõttu olen ka usinamalt otsinud võimalusi neid ära kasutada. Ja millal siis neid veel kasutada, kui sügihooajal ning kui värske kraam lausa uksest sisse lükatakse. Siit taaskord üks maitsev hautis, mis valmib kõik ühes potis ja kui oluline teada, siis ka gluteenivaba. Suvikõrvits, kana ning tatar, millele annab meeldiva meki juurde maapähklivõi. Kes armastab vürtsikamat lisagu ka tšillipipart.


Vaja (4-le):
1 sibul
pöidalsuurune jupp ingverit
kimbuke värsket tüümiani (ära varsi lisa)
0,25tl kaneeli
500g kanakintsuliha
250g suvikõrvitsat (ära koori, kuid eemalda südamik)
sool, pipar
100g tatart
2,5dl kanapuljongit
1 purk purustatud tomateid
75g maapähklivõid
1tl mett

Koori sibul ning haki meelepärasteks tükkideks ning prae potis õlis klaasjaks. Poole praadimise pealt lisa kooritud ja peeneks hakitud ingver ning tüümian. Sega läbi, lisa juurde kaneel, tükkideks lõigatud kana ja jämeda riiviga riivitud suvikõrvits. Maitsesta soola-pipraga ning kuumuta kana umbes minuti jagu. Lisa tatar, vala juurde puljong ja purustatud tomatid ning lase pooleldi kaane all haududa 30 minutit. Sega juurde maapähklivõi ning mesi, lase korralikult hautisesse sulada ning serveeri!

allikas: Naisteleht

Kommentaare ei ole: