neljapäev, 1. veebruar 2018

Halvaa-pirnikook

Sünnipäev on tore päev, on tore päev, muidugi siis kui see endal käes on. Palju lilli, õnnitlusi, kallistusi oli terve päev täis. Äitah teile kõigile. Siit üks parajalt rammus, kuid samas mahe küpsisekoogiretsept, mis pärineb viimasest Oma Maitsest ja mis kaunistas kolleegidele kaetud pidulauda. Seda küll juba eelmine nädal, aga otsustasin postitamise jätta just tänaseks.


Vaja:

Põhi:
175g kaeraküpsiseid
100g piimašokolaadi
50g sulatatud võid

Sisu:
400g toasooja toorjuustu
200g teralist vanillikohupiima
0,5tl kaneeli
2tl vanillisuhkrut
200g halvaad
75g kaeraküpsiseid
2 küpset pirni (u 300g)

Kate:
50g kaeraküpsiseid
pirn

Purusta küpsised peeneks, sulata või ning šokolaad vesivannil. Sega kõik ühtlaseks massiks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud 22-23cm koogivormi põhja. Sega kokku toorjuust, kohupiim, kaneel ja vanillisuhkur. Haki halvaa peeneks, purusta küpsised ning sega toorjuustumassi hulka. Nüüd koori ja tükelda pirnid väiksemateks tükkideks ning sega ettevaatlikult täidise hulka. Tõsta saadud segu vormi ja lase järgmise päevani külmikus taheneda. Enne serveerimist kaunista küpsisepuru ning viilutatud pirniga. Maitsev ning ahjuvaba kook ongi valmis. Naudi!

allikas: Oma Maitse jaanuar-veebruar 2018

Kommentaare ei ole: