esmaspäev, 29. jaanuar 2018

Hamburgerisalat

Hamburgerit teab ilmselt igaüks, samuti seda milline see üldjuhul välja näeb. Ikka kahe saiatüki vahel, lihapihv, juust ja muud kraami. Kui vahel ka nisukukkel millegi veidi tervislikumaga asendatakse, siis seda et burgerist lausa salat ehitada, ilmselt kohe ei tulegi. Siit üks vahva hamburgerisalati retsept teie poole tulemas ongi, leitud see ühest soomekeelsest kokaraamatust, mille möödunud suvel oma ülelahe kirbukatuurilt soetasin.


Vaja(2-4le):

Pihvid:
400g hakkliha (soovituslikult muidugi veise)
1tl riivitud küüslauku
1tl riivitud mädarõigast (asendasin selle 1/2tl purgis olevaga, aga panna tuleb muidugi tunde järgi)
sool
pipar
õli

Salatikaste:
2spl majoneesi
1tl ketšupit
3-4 tilka punast Tabasco kastet
sorts tomatimahla

Salat:
1 pakk rohelist segasalatit
8 kirsstomatit, poolitatuna
100g suhkruherneid

Lisaks:
4 cheddar juustu viilu
1 punane sibul, kooritud ja rõngasteks lõigatud
ketšup
sinep

Kuumuta ahi 180kraadini*. Valmista esmalt pihvid - sega hakkliha, küüslauk ning mädarõigas. Maitsesta soola-pipraga ning vormi endale meelepärase suurusega kotletid. Prae pannil õlis mõlemalt poolt nii 3 minutit ning aseta siis ahju järelküpsema 12-15 minutiks, kuni just sinule sobiv küpsusaste saavutatud. Sega kokku salatikaste ühendades kõik ained omavahel. Serveerimiseks aseta taldrikule peotäis salatit, selle juurde kirsstomatipoolikud, suhkruherneid ning nirista peale salatikastet. Aseta salatipadjale seejärel küpsenud kotlet, selle peale juustuviil, sibularõngad ning soovi korral ka ketšup-sinep. Naudi!
* Mina tegin kogu küpsetamisprotseduuri ainult pannil ja õnnestus samamoodi väga hästi. Tuleb lihtsalt küpsusastet jälgida. Veise puhul soovitan muidugi medium'i.

allikas: Passion for Food, Intohimona ruoka (Sara La Fountain)

Kommentaare ei ole: