teisipäev, 23. jaanuar 2018

Pasta kanamaksa-šampinjoni kastmega

Kaubandusvõrgus olevate konservidega saab tegelikult igasugu imeasju teha, mille peale esimese hooga kohe ei tulegi. Nagu näiteks allolev retsept. Ma ei oleks ise vist mitte mingi valemiga selle peale tulnud et pastakastmeks kokku segada pasteet ja seened, just see esimene koostisaine tundus nii kummaline, et oli seetõttu proovmist väärt. Tulemus, väga huvitav ja omapärane maitsekooslus, mida teinekordki kiireks õhtusöögiks võiks kasutada. Ja kui seened veel eriti suupärasteks tükkideks hakkida, petab ära nii mõnegi sööja, arvates et tegu maksaga, aga tegelikult mitte.


Vaja(4-le):
1 karp (240g) kanamaksapasteeti
1 purk (390g) šampinjone vees
1spl võid
2,5dl kohvikoort
1spl hakitud peterselli
1tl hakitud tüümiani
0,25tl jahvatatud musta pipart
serveerimiseks meelepärast pastat

soovi korral serveerimisel kõvemat riivitud juustu

Sulata pannil või ning prae nõrutatud seeni 4-5 minutit, lisa pasteet ja hauta vaiksel tulel pidevalt segades, kuni pasteet muutub pehmeks. See võtab aega mõne minuti. Lisa hakitud maitseroheline ning koor ja lase keema tõusta. Maitsesta seejärel pipraga ning soovi korral lisa ka soola. Serveeri kohe värskelt keedetud pastaga. Soovi korral riivi peale juustu.

allikas: Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat


Kommentaare ei ole: