neljapäev, 25. jaanuar 2018

Kihiline makaronisalat kana või kalkunikonserviga

Peale seda postitust teen ausõna pausi selle nutikamast nutika kokaraamatuga, mis ühe koostisainena kasutab konserve. Endalegi tundub juba et aitab, on vaja vaheldust. Aga siit taaskord üks lihtne kihiline salat, mille võib vabalt juba eelmisel päeval kokku laduda, seistes läheb vaid mahlakamaks. Ja ega pean siingi tunnistama, et mõningad koostiosad, nagu nt kõrvits, ei paneks ma ise vist kunagi selliselt salatisse, aga tegelikult väga hästi sobib sinna.


Vaja (6-le):
150g makarone
150g marineeritud kõrvitsat
200g ploomi- või õunakompotti
1 karp (a' 240g) kana- või kalkunilihakonservi
4 keedetud muna

Kaste:
1,5dl majoneesi
2,5dl haupukoort
sidrunimahla
suhkrut
soola ja jahvatatud muskaatpähklit

Keeda makaronid pehmeks, nõruta ja vala üle külma veega, nõruta veelkord ning jahuta täielikult. Tükelda kompotipuuviljad, kanakoserv ja haki keedumunad. Seejärel hakka salatiained kaussi laduma: pooled makaronid-kõrvits-kana-õun-teine pool makarone-hakitud munad. Sega seejärel kastmeained ning vala salatile ja lase paar tundi või veel parem üleöö külmas seista. Serveeri!

Kuna mina poest õunakompotti tol korral ei leidnud ja ploomide kasutamine mind lihtsalt ei köitnud, siis kasutasin toorest tükeldatud õuna, kuigi jah kompoti oma oleks olnud ideaalsem, kuna toores õun jääb muude salatiainete kõrval nö kõvaks/krõmpsuks. Samuti ei soovita konserviga liiale minna, kuna uhades ilmselt veidi rohkem kui retsept ette nägi, siis maitse jäi tugevalt domineerima.

allikas:Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat

Kommentaare ei ole: