teisipäev, 9. jaanuar 2018

Kirsi-jogurtitort

Kuna pühadeajal nii ehk naa üks suurem söömine käsil, siis vana-aasta õhtuks otsustasin maguspoolelt valmistada just midagi hapukamat ning kergemat. Mõeldud-tehtud. Originaalretsept oli küll maasikakompotiga, kuid kuna meie kohalikus toidupoes seda ei leidunud, siis kiire ümberlülitus sellele, mida võtta oli - kirsikompott ja maasikakoogist sai kirsikook. Valmistamisel midagi keerulist pole, tuleb lihtsalt zelatiiniga sõber olla ja lasta koogil rahulikult tahenda ning maitsev magusroog ongi valmis.


Vaja:

Põhi:
1 pakk (a' 180g) šokolaadiküpsiseid
80g sulatatud võid

Kate:
1L kirsijogurtit (kasutasin paksemat varianti ehk et mitte joogijogurtit)
1 purk kirsikompotti, kivideta
2dl vahukoort
1spl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
2spl zelatiini (lehtedena 11-12tk)
1dl kirsikompotivedelikku

soovi korral kaunistamiseks 2dl vahukoort+1tl vanillisukhrut


Purusta küpsised ning sega sulavõiga. Suru saadud mass küpsetuspaberiga kaetud 24-26cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Nõruta kirsid ning pane zelatiin kompotivedelikku 5 minutiks paisuma, misjärel sulata madal kuumusel (ära lase keema) pidevalt segades kuni täieliku lahustumiseni. Vahusta koor suhkrutega ning sega hulka jogurt ja kirsid. Nirista hulka pisut jahtunud zelatiin ja sega kiirelt läbi. Vala kate vormi küpsisepõhjale, kata toidukilega ning tõsta külma tarduma. Vahetult enne serveerimist võid soovi korral kaunistada koogi vahukoorega. Naudi!

allikas: Tõeliselt nutika perenaise kokaraamat

Kommentaare ei ole: