kolmapäev, 23. oktoober 2019

Pehme õunakook

Sügis täies hoos ning mis muudki sobiks ideaalselt sinna hulka kui õunakoogid. Üle pika aja võtsin ette koogiteo ja kuna alloev  Oma Maitsest pärit retsept tundus tõesti ei midagi muud kui ülilihtne, siis proovisin ära. Võid oli tõesti ohtralt ja minu üllatuseks jahu asemel enamuses hoopis kartulitärklis. Mis minul originaaliga veidi teisiti läks oli see et õunad mattusid valmis koogi sisse, mitte ei jäänud kenasti koogi peale. Kerkimisprotsess näitas end ahjus ikka igast kandist. Üheks nö veaks, tagantjärgi arvan, võis olla see, et oleks võinud rohkem õunu panna ja panduid mitte nii sisse suruda. Esk teinekord saab uuesti proovida, aga maitse oli sellest olenemata hea.


Vaja:
400g võid
225g suhkrut
200g kartulitärklist
50g jahu
4 muna
2tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
1kg õunu
suhkrut ja kaneeli

Kook enne ahjupankeut:


Ahjust välja tulles:


Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ning teises kausis omavahel segatud kuivained (jahu, tärklis, küpsetuspulber, sool). Sega kõik läbi. Koori õunad ja viiluta. Vala tainasegu küpsetuspaberiga vooderdatud 32x20cm vormi, laota peale õunaviilud ning puista üle suhkru ja kaneeliga. Küpseta 200kraadises ahjus 25 minutit. Lase veidi jahtuda ning serveeri!

allikas: Oma Maitse oktoober 2019

Kommentaare ei ole: