esmaspäev, 21. oktoober 2019

Seentega täidetud kanalihapikkpoiss kaerahelvestega

Kui ma kaerahelbepudrust vaatan kauge kauge kaarega mööda, siis isetehtud müsli sees on see ülimalt tervitatav ning miks mitte proovida ka teiste toitude hulgas, kiudainerikas tegelane ikkagi. Nagu ka allolev retsept, kus kaerahelbed on lisatud pikkpoisi hulka. Kui originaalretseptis oli kasutatud kalkunihakkliha, siis asendasin selle hoopis kanaga. Kuigi spinat sisus jäi mind veidi kummitama, oli tegemist tegelikult maitsva "poisiga". Külmana võileival kiideti enamgi kui soojana õhtusöögilaual.


Vaja (1 päts):
100g värskeid kupatamist mittevajavaid seeni
1 sibul, hakitud
2spl oliiviõli praadimiseks
300g külmutatud spinatit
50g riivitud parmesani
700g kanahakkliha (originaalretseptis kalkuni oma)
70g kaerahelbeid
2 muna
1spl kuivatatud tüümiani
võid vormi määrimiseks
2spl hapukoort

Haki seened ning prae koos hakitud sibulaga õlis paari minuti jooksul läbi. Lisa sulatatud ja korralikult nõrutatud spinat ning riivitud parmesan. Sega läbi ja jäta ootele.
Sega hakkliha, kaerahelbed, muna ning tüümian. Maitsesta julgelt soola ja pipraga. Määri keeksivorm seest võiga, tõsta sinna 2/3 lihamassi. Vajuta käega piki liha süvend ja tõsta sinna seene-spinatisegu. Lisa peale ülejäänud hakklihamass. Kõige peale määri hapukoor, et pikkpoisi pind küpseks jumekaks. Küpseta 200kraadises ahjus 45 minutit. Enne lahtilõikamist lase 15 minutit taheneda. Kui küpsemisel tekib vormi ja pikkpoisi vahele palju vedelikku, vala see ettevaatlikult ära. Maitsev nii soojana kui külmana võileivakatteks.

allikas: Oma Maitse september 2019

Kommentaare ei ole: