reede, 4. oktoober 2019

Lahtine pirukas Skyr'i, köögiviljade ja suitsukanaga

Ojaa, möödas on rohkem aega kui ma tahaks ausalt tunnistada aga vahepealne aeg on lennanud sellise kiirusega, et sain üle pika aja mahti midagi uut teha alles nüüd. Lihtsalt võtsin kätte ja hakkasin salvestatud retsepte läbi kammima ja sobivaid eksemplare välja valima. Kuna oma koduses aias oli parajasti valmis nii suvikõrvits kui ka paprikad, siis pikka mõtlemist polnudki. Nipet-näpet juurde ja maistva ning mahlase piruka üheks õhtusöögiks küpsetasin. Kana annab mõnusalt suitsumekki ning aedviljad mahlasust. Skyr sinna juurde koos juustuga mõnusa katte. Ideaalne pirukas sügisandide valmimise ajal. Head maiustamist!


Vaja:
2,5dl jahu
125g võid
1tl soola
1 munakollane
50ml vett

Täidis:
2 sibulat
1 suvikõrvits
1 punane paprika
200g suitsukana
100g kirsstomateid,
õli

300g Skyr'i
2dl koort
150g jriivjuustu
3 muna
4spl jahu

sooja ja värskelt jahvatatud pipart


Alusta esmalt taina valmistamisest. Tükelda või ning näpi jahu-soola seguga purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ning vesi ja töötle ühtlaseks massiks. Võid selle kõige lihtsamalt ka köögikombaini abil teha. Pane tainapall toidukilesse ja külmikusse.
Hauta pannil hakitud sibulat umbes viis minutit, lisa seejärel tükeldatud suvikõrvits ja punane paprika.  Hauta mõned minutid ja lisa viimasena tükeldatud suitsukana. Kuumuta kõik läbi, maitsesta soola ja pipraga.
Võta tainas külmikust ja rulli ümmarguseks kettaks, mis oleks ca 5cm jagu suurem kui vorm, mida kasutad küpsetamiseks. Tõsta tainas vormi, nii et ta kataks põhja ja küljed ning suru näppude abil ühtalselt vormi. Tõsta tainale küpsetuspaber ja kalla sinna peale küpsetusoad või muu raskus. Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-200 kraadi juures ca 5-7 minutit. Tõsta raskus ära ja küpseta veel mõni minuti, kuni pind on  kuivaks tõmbunud (ära pruunista). Võta ahjust välja.
Tõsta pannil praetud köögiviljad ja suitsukana tainale. Sega Skyr koore, muna, jahu ja umbes poole koguse juustuga ning maitsesta  soola ja pipraga. Kalla saadud segu täidisele. Koputa vormi vastu lauda, et täidis ühtlaselt laiali valguks. Võid ka noa või kahvliga kergelt täidise läbi segada, et Skyr'i kate ja täidis ühtlaselt jaguneks. Viimasena lao täidisele poolitatud kirsstomatid. Puista peale ülejäänud riivitud juust. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 40 minutit. 
Serveeri soojalt. 

allikas: Farmi.ee


Kommentaare ei ole: