kolmapäev, 25. märts 2020

Nuudlid seente ja soja-meemarinaadis kanasüdametega

Varsti pea kaks nädalat juba eriolukorda ja kodus töötamist, arvasin et saan kohe joonele oma postitamata asjadega, aga ei. Aeg on lihtsalt käest jooksnud. Olen pigem õhtuti lugenud ehk et öökapil olevat hunnikut püüdnud likvideerida ning niisama logelenud. Püüan nüüd end kätte võtta ja kõik ära trükkida, mis trükkimata, et siis taas hoog sisse saada, enne kui juba oma aiast ka rabarber ja karulauk lauale jõudma hakkab. Lugemise tulemusel olen ka hakanud taas uusi retsepte ära märkima ning proovima ja siis tulebki esimene pääsuke Aasia köögi poolelt. ja soovitan soojalt mitte karta sub-produkte.


Vaja(4-le):
400g broilerisüdameid
2spl sojakastet
1spl riivitud ingverit
1 küüslauguküüs
1tl seesamiõli
1spl aasiapärast tšillikastet
1spl laimimahla
1spl mett
1spl õli
1/4tl musta pipart
250g šampinjone
250g Aasia munanuudleid
1 sibulapealne
2spl seesamiseemneid


Sega marinaadiks kokku sojakaste, pipar, seesamiõli, riivitud ingver, tšillikaste, mesi, õli ja laimimahl ning pressi hulka ka küüslauk. Vajadusel puhasta südamed ning aseta seejärel  marinaadi vähemalt 30 minutiks.
Valmista nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kuumuta pannil veidi õli ning pruunista tükeldatud seened ja sibulapealsete hakitud alumine heledam osa. Eemalda seejärel pannilt ning pruunista nüüd  südamed(jäta marinaad alles), segades keskmisest tugevama kuumuse juures 5-7 minutit, aseta seejärel seente juurde. Kuumuta pannil järelejäänud marinaad koos 0,5dl veega keemiseni, lisa kurnatud nuudlid ja sega korralikult läbi. Jaga kohe taldrikutesse (või aseta ühele serveerimisvaagnale) ning tõsta peale südame-seenesegu. Puista üle seesamiseemnetega ning sibulapealsetega. Naudi!

allikas: Toit&Trend märts-aprill 2020

Kommentaare ei ole: