esmaspäev, 30. märts 2020

Sparglipirukas

Korraks nagu oli juba kevad, päike paitas põski ja kasvhoones lõõmas ligi 30kraadine kuumus. Sai parajalt juba toimetada õues, terrassimööbel puhtaks, grill töökorda ning mis siis nüüd juhtus. Talv tagasi? Ei tegelt meil on maa ikkagi must, lund pole tulnud (loodame et ka ei tule), kuid jahe on õues ja hall ning isolatsioonisoovituse tagajärjel ka täielik vaikus terves alevikus. Pole ammu lõunapaiku koeraga jalutades käes näinud nii vähe inimesi. Sürr. Aga kui kevad korraks õuest kadus, siis saab seda luua ka sisetingimustes - üks mõnus sparglipirukas, kus ohtralt kollast juustu ning soolasena kõrval külmsuitsulõhe. Päris luksuslik valik hetkeolukorda meie ümber arvestades. Valmistusviisilt väga lihtne ning ülimaitsev pealekauba.


Vaja(4-6):
250g pärmi lehttainast
peotäis hakitud värskeid ürte (nt petersell, tüümian vms)
200g sparglit
300ml kohvikoort
200g riivitud juustu
2 muna
200g külmsuitsulõhet
soola, pipart
oliiviõli
soovi korral hernevõrseid serveerimiseks

Rulli tainas õhemaks ning tõsta ahjuvormi nii, et see kataks põhja ja küljed. Puista tainale hakitud ürdid, laota peale riivitud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola-pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta lõpuks spargel (puised otsad eemaldatud), mis piserda üle oliiviõliga. Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni tainas on kuldne ning täidis kalgendunud. Minul oli pirukas isegi vist veidi kauem ahjus, kuna esimesel korral väljavõetuna oli põhi millegipärast veidi toores. Seega veendu et peale täidise kalgendumise oleks ka tainas küps. Aga eks iga ahi on natuke erinev ja igaüks tunneb enda oma kõige paremini.

allikas: Toit&Trend märts-aprill 2020

Kommentaare ei ole: