esmaspäev, 14. september 2020

Šarlott-tort by Sandra Daškova, Tere Piim

Sünnipäevad on alati toredad. Kuna ma polnud päris tükk aega miskit koogivallast meisterdanud ja see Sandra koogi retsept TerePiim FB lehel tundus üliahvatlev, siis kallitele kolleegidele just selle otsustasin ka meie firma sünnipäevaks meisterdada. Natuke ajaplaneerimist see nõuab, kuna üks kiht peab enne uue tegemist ära hanguma, aga muud keerulist kunsttükki polegi. Mina lisasuhkrut isiklikult ei lisanud, et hoida kook võimalikult "mahe".


Põhi:
90g võid
180g küpsist
25tk Savoiardi küpsist

Purusta 180g küpsiseid ning sulata või, ühenda omavahel ning pane hetkeks kõrvale. Võta Savoiardi küpsised ning soovi korral lõika lühemaks, vaata ja otsusta kui palju soovid et nad üle koogivormi ääre ulatuksid. Vala küpsisepuru vormi(pane põhja ka küpsetuspaber) keskele põhja ja hakka äärtesse laduma Savoiardi'sid ning suru nende vastu keskele lisatud puru. Puru kinni surudes hoiab see ka Savoiardid püsti. Pane esimese kihi valmistamise ajaks külma.

Esimene kiht:
200g tumedat šokolaadi
200ml vahukoort
300g vanilje kohupiimapastat
3 želatiinilehte
1spl vett

Sulata šokolaad vesivannil ning pane želatiinilehed külma vette likku. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Pane kohupiimapasta kaussi, lisa juurde sulašokolaad, sega. Sulata 1spl veega kuivakspigistatud želatiinilehed ning lisa kohupiima-šokolaadisegu hulka. Vispelda läbi ning lisa kõige lõpuks vahukoor. Sega õrnalt läbi. Vala saadud mass koogivormi põhjale, silu vajadusel ning pane vähemalt 1-2 tunniks külma tahenema.

Teine kiht:
200g vaarika toormoosi (ise kasutasin maasika oma)
200ml vahukoort
300g  vanilje kohupiimapastat
40g suhkrut
6 želatiinilehte

Pane želatiinilehed vette likku. Vahusta koor tugevaks vahuks. Kui toormoos on hapu, lisa sellele esmalt suhkur, seejärel soojenda veidike moosi. Pane kohupiimapasta eraldi kaussi. Kui želatiinilehed on paisunud, siis lisa need ükshaaval kuivakspigistatult sooja moosi sisse, sega et need korralikult lahustuksid. Kalla seejärel moos kohupiimapasta hulka, sega ning viimaks lisa juurde vahustatud koor. Sega või vispelda ühtlaseks massiks ning kalla nüüd juba eelnevalt tahenenud esimesele kihile. Silu ja aseta külma vähemalt 4-6 tunniks.

Kaunistamiseks:
Värskeid marju

Enne serveerimist kaunista värskete marjadega ning soovi korral seo ümber ka lint:). Naudi!




allikas: Tere FB

Kommentaare ei ole: