teisipäev, 23. veebruar 2021

Kana-juustupirukas

Sattusin antud retseptile peale e-poes oma tavapärast toidutellimuse tegemist tehes. Vahel võtan rohkem aega ja vaatan-tutvun ka uudistoodete ja muu huvitavaga, mis kas sooduspakkumises või lihtsalt esile kuidagi tõstetud. Äkki jääb silma midagi huvitavat, mida proovida vahelduse mõttes. Nii sattusin ka nende Tallegg uutele kanatoodetele ja kui läksin kodukale nendega lähemalt tutvuma, siis leidsin et ohoo, ka retsept kohe juures. See kõik tundus nii lihtne ja samas ka maitsev, et tegingi kohe proovi. Ja esimesest korrast on saanud juba ka teine jne jne. Ongi nii, ülilihtsa valmistusviisiga pirukas ja ülimaitsev pealekauba. Soovitan igatahes soojalt katsetada.


Vaja:
400g Easy to Fry juustuga kanafileeribad
400g pärmi-lehttainast
2 muna
1dl hapukoort
70g värsket spinatit
kirsstomatit
30g parmesani

Vala spinatilehtedele keev vesi, lase minut seista, kurna ning loputa külma veega.  Pigista vesi välja ja haki peeneks. Klopi munad lahti, lisa spinat, koor ja kanafileeribad. Rulli vajadusel tainast, kuni saad u 0,5 cm paksuse ristküliku. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika terava noaga taina  äärtesse ca 2 cm laiune raam. Ära täielikult tainast läbi lõika (sellest kerkib pirukale äär)! Toksi taina keskosa kahvli abil auguliseks ja eelküpseta 200-kraadises ahjus  u 8 minutit, kuni see hakkab kergelt jumet võtma ja paisuma. Võta põhi ahjust ja suru keskosa vajadusel veidi allapoole. Tõsta peale täidis, lisa poolitatud  ja mõned terved kirsstomatid ning puista üle parmesaniga. Küpseta veel ca 25 minutit, kuni tainaääred on kuldpruunid ja sisu tahenenud.  Pirukas maitseb hästi nii soojalt kui jahtunult.

allikas: Tallegg

Kommentaare ei ole: