reede, 19. veebruar 2021

Suitsulihaga hernesupp

Juba eelmises postituses mainisin et vastlapäeval sai lisaks kuklitele tehtud ka ise nullist hernesuppi. Kuna ma pole ise väga selle suur fänn, siis ilmselt ka seetõttu olen leppinud teiste valmistatu või purgivariandiga. Aga selle kauni lumise päeva puhul võtsin siis ise teo ette. Pole see miskit keeruline, lihtsalt leota-keeda-keeda ja veelkord keeda.


Vaja (8-le):

3dl kollaseid poolitatud herneid - eelnevalt leotatud
2dl odrakruupi
800g suitsuribi (sobib ka suitsukoot)
2 loorberilehte
10 vürtsitera
2 hakitud sibulat
2-3 riivitud porgandit
sool, pipar
serveerimiseks soovi korral värsket peterselli

Alusta juba eelmisel õhtul - pane herned ja kruubid likku: kalla kaussi ja lisa külm vesi, niipalju et oleks kaetud ja natuke ülegi. Enne supile lisamist pese mõlemad külma voolava vee all läbi.

Tõsta suuremasse potti liha, kalla peale vesi ja kuumuta keemiseni. Koori pinnale tekkinud vaht ja lisa loorber ning vürtsiterad. Lisa leemele seejärel ka leotatud herned-kruubid. Kuumuta keemiseni, alanda seejärel kuumust ja keeda vaiksel tulel 1-1,5 tundi. Tõsta liha välja, puhasta, tükelda väiksemaks ja tõsta supi sisse tagasi.
Vahepeal kuumuta pannil õli ja prae sibulat-porgandit mõni minut. Lisa supile ning lase kõigel koos podiseda pool tunnikest. Maitsesta soola-pipraga (ole ettevaatlik, sõltuvalt kui soolane liha juba eelnevalt olla võis). Serveerimisel võid supile värsket hakitud peterselli lisada. Naudi!

allikas: Oma Maitse jaanuar-veebruar 2021


Kommentaare ei ole: