neljapäev, 17. november 2022

Juustused kalakotletid murulaugu ja ürdi-koorekastmes

Pidevalt räägitakse, et me sööme kala vähe. Jah, eks sel on omad põhjused nii üht kui teistpidi, aga mina kes ma kunagi olin "kalavihkaja" ja üldse peale räim tomatis midagi muud suu sisse ei võtnud, siis ajapikku olen hakanud ikkagi tarbima ja hea meelega ka valmistama. See retsept tundus ka oma loomult nii lihtne, et kahte korda ei mõelnudki. Ise kasutasin seekord vaid tursafileed ja väga maitses. Soovitan soojalt.


Vaja (8tk):
200g tursafileed
160g haugifileed
2spl hakitud murulauku
1 muna
1 suur küüslauguküüs
60g riivsaia
20g riivitud parmesani
sool, pipar

Kaste:
100g hapukoort
teelusika otsa täis kanget sinepit
1 väike küüslauguküüs
1spl hakitud tilli
1spl hakitud peterselli
sool, pipar

Purusta kalafileed läbi hakklihamasina või haki väga peeneks pudruks. Lisa hakitud murulauk, purusta hulka küüslauguküüs ja riivi parmesan. Lisa muna ja riivsai, sool-pipar ning sõtku ühtlaseks tainaks. Vormi tainast kaheksa peopesasuurust kotletti ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 3 minutiga kuldpruuniks.
Kastmeks sega kokku hapukoor, sinep, pressitud küüslauguküüs ja hakitud ürdid. Maitsesta soola-pipraga ja naudi!

allikas: Soojendavad toidud (Oma Maitse eri)

Kommentaare ei ole: